Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul genelinde 12 Ocak 2026 Pazartesi günü planlı elektrik kesintileri uygulanacağını açıkladı. Bakım, onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında yapılacağı belirtilen kesintilerin, programda yer alan ilçelerde belirli saat aralıklarında yaklaşık 8 saate kadar sürebileceği bildirildi.
Planlı kesinti açıklaması
BEDAŞ’ın duyurusunda, kesintilerin şebeke bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle gerçekleştirileceği ifade edildi. Şirketin yayınladığı programa göre farklı ilçelerde enerji kesintileri gün içinde kademeli olarak uygulanacak.
Kesintiler hangi süreyi kapsıyor
Açıklamada, planlı kesintilerin birçok noktada belirlenen saat aralıklarında yapılacağı ve bazı bölgelerde kesinti süresinin 8 saate kadar uzayabileceği aktarıldı. Kesinti süresi, çalışmanın yürütüldüğü bölgeye ve işin kapsamına göre değişebilecek.
Vatandaşlar “Elektrikler ne zaman gelecek?” diye soruyor
Kesintilerin duyurulmasının ardından vatandaşlar, kendi ilçe ve mahallelerinde elektriğin hangi saatlerde kesileceği ve ne zaman yeniden verileceği bilgisine ulaşmak için BEDAŞ’ın kesinti programını takip ediyor.
Güncel bilgilendirme vurgusu
Yetkililer, planlı kesintilere ilişkin en güncel bilgilerin BEDAŞ’ın paylaştığı resmi program üzerinden takip edilmesi gerektiğini belirtti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerjinin kademeli olarak yeniden verileceği kaydedildi.