Enerji Bakanı duyurdu: Gabar'daki petrol üretiminden ne kadar kazanç elde ediliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, "Gabar Dağı'ndaki petrol üretimine ilişkin, "Oradan her yıl 2 milyar dolar kasamıza para geliyor. İnşallah üretim arttıkça daha da fazla olacak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı'nda günlük 80 bin varil üretim kapasitesine ulaşan petrol sahasının Türkiye'ye yıllık 2 milyar dolar gelir sağladığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gabar Dağı'ndaki petrol keşfinin ekonomik ve sosyal etkilerine dikkat çekti. Terörle anılan Gabar’ın, artık Türkiye’nin en verimli petrol sahası haline geldiğini belirtti.

“Her Yıl Kasamıza 2 Milyar Dolar Giriyor”

Bakan Bayraktar, “Günde 80 bin varil üretim yapıyoruz. Oradan her yıl yaklaşık 2 milyar dolar kasamıza para giriyor. Üretim arttıkça bu rakam da yükselecek” dedi. Bayraktar, keşfin sadece ekonomik değil, sosyal etkisinin de büyük olduğunu belirterek, “Bugün Gabar’da 3 bin 200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu, bölge gençlerine umut veriyor. Bu sosyal kazanım, ekonomik kazançtan bile kıymetli” ifadelerini kullandı.

“Terörsüz Türkiye” Vurgusu

Türkiye’nin terörden arınmış bir geleceğe ilerlediğini söyleyen Bayraktar, Gabar projesinin bu anlamda da simgesel bir öneme sahip olduğunu vurguladı: “Terörsüz Türkiye’yi konuştuğumuz bu dönemde, Gabar gibi projeler daha da anlam kazanıyor. İstikrarla çok daha büyük başarılara ulaşacağız.”

Enerji Desteği Sürecek

Enerji gelirlerinin vatandaşlara yansıtıldığını hatırlatan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında ciddi destek sağlandığını da belirtti. “Elektrik faturalarının yüzde 54’ü, doğalgazın ise yarısından fazlası devlet tarafından karşılanıyor. Bu destekleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER