Halit Yukay davasında iddianame tamamlandı: Kaptana hapis talebi

Yalova’dan Bozcaada’ya giderken teknesi parçalanarak yaşamını yitiren yat üreticisi Halit Yukay’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, kuru yük gemisinin kaptanı hakkında 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olayla ilgili olarak gemideki 9 kişiye de dava açıldı.

Yalova’dan Bozcaada’ya giderken teknesi parçalanarak yaşamını yitiren yat üreticisi Halit Yukay’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, kuru yük gemisinin kaptanı hakkında 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olayla ilgili olarak gemideki 9 kişiye de dava açıldı.

“Taksirle ölüme sebep olma” suçlaması yöneltildi

Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında 4 Ağustos'ta yaşanan trajik deniz kazasında hayatını kaybeden iş insanı Halit Yukay’ın ölümüyle ilgili Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma sonucunda iddianamesini tamamladı.

İddianamede, "Arel 7" isimli kuru yük gemisinin kaptanı C.T. (61) hakkında “taksirle ölüme neden olmak” ve “yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemek” suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca, gemide bulunan 9 kişi hakkında da yardım yükümlülüğünü yerine getirmemekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Hazırlanan iddianame, Erdek Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Olayın seyri: 4 Ağustos’ta kaybolmuştu

Yat üreticisi Halit Yukay, "Graywolf" adlı teknesiyle Yalova’dan Bozcaada’ya doğru yola çıkmış ancak bir süre sonra kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin yaptığı kayıp ihbarı sonrası başlatılan arama çalışmalarında, teknesi parçalanmış ve yarı batık halde Kapıdağ Yarımadası açıklarında bulunmuştu.

Teknede yapılan ilk aramalarda herhangi bir ize rastlanmazken, soruşturma kapsamında "Arel 7" adlı kuru yük gemisinin tekneye çarptığı şüphesi üzerine kaptan C.T. gözaltına alınmıştı.

C.T, 8 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ancak itirazlar sonrası 10 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kaptan, bir süre sonra yeniden serbest bırakıldı.

Ceset denizin 68 metre derinliğinde bulundu

Arama kurtarma çalışmalarında taramalı sonar ve ROV cihazları kullanıldı. 23 Ağustos’ta deniz tabanında tespit edilen ceset, 3 Eylül'de çıkarıldı. DNA testleri sonucu Halit Yukay’a ait olduğu tespit edilen cenaze, 6 Eylül’de İstanbul'da toprağa verildi.

İLGİLİ HABERLER