İBB yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme: İtirafçı Adem Soytekin yeniden tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdikten sonra tahliye edilen iş insanı Adem Soytekin, beyanlarındaki çelişkiler nedeniyle yeniden tutuklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdikten sonra tahliye edilen iş insanı Adem Soytekin, beyanlarındaki çelişkiler nedeniyle yeniden tutuklandı.

Savcılıktan çelişkili beyan gerekçesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, Soytekin’in ifadelerinin ardından yapılan emniyet araştırmalarında bazı beyanlarının gerçeğe aykırı olduğu tespit edildi. Savcılık, Soytekin’in kendini soruşturma dışında tutmaya çalıştığını, suç gelirlerini gizlediğini ve bazı belgelerde tutarsızlıklar bulunduğunu belirterek tutuklama talebinde bulundu. Savcılık yazısında, şüphelinin eylemlerle ilgili bilgileri eksik aktardığı, rüşvet iddialarına dair rolünü gizlediği ve kendisine devredildiği öne sürülen bazı dairelerin mülkiyeti konusunda gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu ifade edildi.

Hakimlik tutuklama kararı verdi

Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek Adem Soytekin’in yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Daha önce üç kez etkin pişmanlık ifadesi vermişti

Soytekin’in daha önce 17-26 Haziran ve 2 Temmuz tarihlerinde üç kez etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiği ve bu süreçte soruşturma dosyasına bilgi ve belge sunduğu öğrenildi. Ancak yeni delillerin ardından, beyanlarının güvenilirliğini yitirdiği gerekçesiyle hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Soruşturma, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı hakkında “suç örgütü kurmak, rüşvet, irtikap, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER