MSB’den Gazze açıklaması: TSK her türlü göreve hazır

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Gazze’de kurulması planlanan Uluslararası İstikrar Gücü (ISF) kapsamında üzerine düşen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bakanlık kaynakları, Gazze’deki görev gücünün yapısına ilişkin bilgi verdi. Açıklamada, “Sivil-Asker Koordinasyon Merkezi kurulmuş olup, bu merkeze bağlı olarak güvenlik devriyeleri, sivil altyapıların korunması, insani yardım faaliyetleri, sınır güvenliği, yerel güvenlik güçlerinin eğitimi ve ateşkesin takibi görevleri Uluslararası İstikrar Gücü (ISF) tarafından yürütülecektir” denildi.

“TSK uluslararası hukuk çerçevesinde hazır”
TSK’nın, kendisine verilecek her türlü görevi uluslararası hukuk çerçevesinde yerine getirmeye hazır olduğu belirtilirken, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli şekilde hazırlıklarına devam etmektedir. Türkiye, ateşkes anlaşmasının dört garantör ülkesinden biri olarak diplomatik ve askerî istişarelerini sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Eurofighter tedarikinde olumlu gelişme
MSB kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti sırasında gündeme gelen Eurofighter savaş uçağı alımına ilişkin, “Yerli ve milli savaş uçağımız KAAN envantere girene kadar ihtiyaç duyulan sistemlerin müttefik ülkelerden temini planlanmaktadır. Bu kapsamda Eurofighter tedariki konusunda olumlu adımlar atılmıştır. Sözleşme aşamasına geçildiğinde kamuoyuna resmi bilgilendirme yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Suriye’de istikrar vurgusu
Suriye’deki gelişmelere de değinilen açıklamada, “Suriye hükümeti yeniden yapılanma ve istikrar sürecini sürdürmektedir. Türkiye, ‘Tek Devlet, Tek Ordu’ ilkesini destekleyerek, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini korumaya yönelik iş birliğini kararlılıkla sürdürmektedir” denildi. 

İLGİLİ HABERLER