Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, A Haber’e konuk olduğu canlı yayında Gazze’de oluşturulması planlanan Barış Gücü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, “Gerekli şartlar oluşursa Türkiye Gazze’de elini taşın altına koymaya hazırdır. Asker göndermek de dâhil üzerimize düşeni yaparız.” ifadelerini kullandı.
Öne Çıkan Başlıklar
ABD–Türkiye İlişkileri
Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretinde iki ülke arasında Ukrayna, İran, Suriye ve Gazze konularında kritik dosyaların ele alındığını belirtti.
Türkiye’nin Suriye’deki Varlığı
Bakan Fidan, Türkiye’nin Suriye’de bulunmasının son derece doğal olduğunu vurgulayarak, ülkenin bölgede istikrar için büyük çaba harcadığını ifade etti.
YPG–Şam Görüşmeleri
Fidan, YPG’nin Şam yönetimiyle yürüttüğü görüşmelerin önemli olduğunu ve bu sürecin Suriye’nin bütünlüğü açısından belirleyici bir rol oynayabileceğini söyledi.
Gazze’ye Asker Gönderme Meselesi
Türkiye’nin şartlar olgunlaşırsa askeri katkı sağlayabileceğini belirten Fidan, bu mesajın uluslararası topluma verilen güçlü bir taahhüt olduğunu dile getirdi.
F-35 ve CAATSA Yaptırımları
Bakan Fidan, Trump yönetiminin CAATSA yaptırımlarını kaldırma konusunda irade ortaya koyduğunu, konunun çözüme kavuşturulması için iki tarafın da çalıştığını söyledi.