İsrail ordusunun, Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı üstlenmesinin ardından Türkiye’den peş peşe tepkiler geldi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İsrail’in Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı lanetliyoruz. Bu durum, İsrail’in bölgedeki yayılmacı siyasetinin ve terörizmi bir devlet politikası olarak benimsediğinin açık bir kanıtıdır.
Ateşkes müzakereleri devam ederken Hamas müzakere heyetinin hedef alınması, İsrail’in barışa ulaşmayı değil, savaşı sürdürmeyi amaçladığını göstermektedir. Bu saldırıyla beraber, İsrail’in bölgede hedef aldığı ülkeler listesine ateşkes müzakerelerine arabuluculuk yapan Katar da eklenmiştir.
Egemenliğini ve güvenliğini hedef alan bu alçakça saldırı karşısında Katar’ın yanında yer almaktayız.
Uluslararası topluma İsrail’in Filistin’de ve bölgede devam eden saldırganlığının durdurulması için baskı yapılması yönündeki çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Barbarca bir terör eylemi”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İsrail’in Katar’da gerçekleştirdiği saldırı barbarca bir terör eylemdir.
Bu barbarca saldırı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. İsrail bu terör eylemiyle barış için arabuluculuğa ve ateşkese düşman olduğunu bir kere daha göstermiştir.
Dost ve kardeş Katar’ın güvenliğini tehdit eden bu saldırıyı lanetliyoruz.”