Antalya İl Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişi ve gruplara yönelik yürütülen çalışmada, 28 Nisan günü Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Polis, o sırada evde bulunan Berkay Kılınç ile Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nda görevli zabıt katibi Gençay Hacı Aytan'ı gözaltına aldı. Yapılan aramada, Kılınç'ın üzerinde, daralı 117 gram kokain ele geçirildi.

Aytan'ın evine giden ekipler, daralı 10 gram esrar ile 1 hassas terazi buldu. Ayrıca Aytan ve Kılınç'ın dijital materyallerine de el konuldu. Berkay Kılınç ilk ifadesinde, uyuşturucu maddeyi Gençay Hacı Aytan'dan aldığını söyledi. Aytan ve Kılınç, 29 Nisan'da tutuklandı. Soruşturma kapsamında olayla ilişkisi olduğu belirlenen Koray Güneş de 10 Haziran'da tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Gençay Hacı Aytan'ın Adli Emanet Memurluğunda görevli zabıt katibi olması dolayısıyla olayla ilgili soruşturma başlattı. Emanet memurluğunun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünde yapılan kontrolde, 6 kilo kokainin olmadığı anlaşılınca Başsavcılık yeni bir idari soruşturma başlattı.

Kırşehir'de polis memuru tartıştığı kişiyi eşinin gözü önünde vurarak öldürdü Kırşehir'de polis memuru tartıştığı kişiyi eşinin gözü önünde vurarak öldürdü

Gencay Hacı Aytan ve Berkay Kılınç'ın tutuklandıkları süreçte alınan kolluk ve savcılık ifadelerinde, uyuşturucu madde ödemesinin Bitcoin üzerinden yapılacağına yönelik beyanların bulunması üzerine şüphelilerin genel bankacılık hareketlerinin tespiti amacıyla Mali Suçlar Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) rapor talebinde bulunuldu. 


Aytan ve Kılınç'ın dijital materyalleri ve MASAK verileri üzerinden yapılan incelemede, şüpheliler arasında uzun süredir uyuşturucu madde trafiği olduğu anlaşıldı. Şüpheliler arasında yüz binlerce liralıt para transferleri yapıldığı da tespit edildi. Adli Emanet Memurluğu'nda görevli Özlem Özbay ve Sedef Sayan tutuklandı. Daha önce tutuklanan memur Gençay Hacı Aytan, Berkay Kılınç ve Koray Güneş'le birlikte tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Editör: Nehir Durdağı