Sinan Bolat (Antwerp), Zeki Çelik (Lille), Çağlar Söyüncü (Leicester), Kaan Ayhan (Düsseldorf), Hasan Ali (Fenerbahçe), Cengiz Ünder (Roma), Mahmut Tekdemir (Başakşehir), Okay Yokuşlu ((Celta Vigo), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Yunus Mallı (Wolfsburg), Cenk Tosun (Everton)
 
Yani tamamına yakını Avrupa'da oynayan en yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Böyle toplama kadrolarla oynayan birçok Avrupa ülkesi var. Ama unutmamak lazım ki, o ülkelerin hepsinin bir futbol sistemi mevcut. O sistem içinde yetişen oyuncular, teknik adamları ıslık çaldı mı bir araya gelip, bildikleri ülke futbolunu milli duygular içinde çatır çatır oynuyorlar. Bizde henüz ülke futbolu bir sisteme kavuşmamış. Milli duyguları en üst seviyede olan toplama takımın yetenekli oyuncuları, birbirlerini ancak uçakta bir arada görmüş. 
 
Arabesk kadromuz, 15 dakika Allah ne verdiyse oynadı? 15 dakika sonra, İsveç bize güçlü ülke oyun sistemi ile cevap verdi. Sistem futbolu, Bizim oyuncuların ferdi mücadelesini giderek eritti. İkinci yarıda onlar sazı eline aldı. Penaltı golüyle Türkiye'yi, Avrupa "C" ligine, yani Avrupa üçüncü ligine gönderdi. Bazen dibe vurmak iyidir derler. İnşallah bizim için de öyle olur..