Bir ilde TTB’nin “Pandemi döneminde; Sağlık çalışanlarına izin, istifa kısıtlamasını” Anayasa mahkemesine taşıyacağı haberini Tv’den duyunca ilk aklıma gelen Biden oldu. Biden’in Erdoğan’ı darbesiz devirmeleri için muhalefete yardım edeceğiz demesi, üstelik henüz başkan değilken bunu açıklaması, akla onu getiriyor. Başkan iken kim bilir neler olacak diye düşünürken, İran’da nükleer enerji uzmanı suikasta uğradı. Soros, odalar, STK yoluyla kitleleri harekete geçirme planında level atladı.

TTB’nin Koronavirüs sebebiyle bakanlık tarafında izinlerin, istifaların dondurulmasını Anayasaya aykırı bulmuşlar. TSK mensubu savaş ortasında izne ayrılabilir mi? Öğretmen sınıfını bırakıp “canım izin kullanmak istiyor” diyebilir mi? Derse, tedavi olmalı.

Mehmetçik düşmana karşı savaşırken, doktor da kendi cephesi olan sağlık kuruluşlarında ölümcül virüse karşı mücadele veriyor. Sağ olsunlar. TTB’nin yaptığı karmaşa çıkarmak, devleti zora sokmak demek. Yoksa doktorlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın talebi değil izin, istifa meselesi. Kısıtlama keyfiyeti önlemek adına.

Sanki günde 30 bin kişi koronavirüs olmuyor, sanki yüzlerce kişi vefat etmiyor, her şey yolunda, devlet durduk yere işkence için sağlıkçılara “size izin, istifa yok” diyor.. TTB, öküz altında bela arıyor resmen.

Diğer yandan CHP’li belediye başkanları, mezarlıklar müdürü seçilmiş gibi ölü sayıp Sağlık bakanlığını yalancı çıkarmaya çalışıyorlar. TTB öyle.

Velhasıl devlet tüm cephelerde hem terörle, hem ekonomik kıskaçla, hem ölümcül virüsle, hem de cephe gerisinden ateş açan bu odalarla, kirli siyasetle uğraşıyor. Günlük koronavirüs sayısı 30 bini geçmiş, bunların derdi “hekimlerin istifa etme özgürlüğüne kimse karışamaz. Haberi teyit için araştırdım, TTB genel merkezinin geçtiğimiz ay “İzin, istifa, emeklilik haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde beyanı ve yasal haklarını sonuna kadar savunma kararlarıyla durum daha netleşti.

Bu arada TTB, CHP’yi ziyaret edip altı oklu kürsüde açıklama yaptıktan sonra DEVA partisine gidip Ali Babacan’la dertleşip, birlikte basın açıklaması yapmışlar. Siyasete atılacaklar her halde. Boyamadıkları bir fıstık yeşili kalmıştı, onu da boyasınlar tam olsun. TTB, Millet ittifakının parçasına dönüşmüş durumda.

Devlet; Odaların, birliklerin meslek erbabı üzerindeki yükünü kaldırırsa, mensupları ve millet rahat nefes alacak. Başka yolu kalmadı.