Münafıklar sana geldiği zaman '' şehadet ederiz ki  sen muhakkak ve mutlak Allah'ın peygamberisin'' dediler.

Allahta bilir ki sen elbette ve elbette Onun peygamberisin.. Fakat Allah o münafıkların hiç şüphesiz yalancılar olduğunu da biliyor.

Onlar yeminlerini bir kalkan edindiler ve Allah'ın yolundan sapanlar. Hakikat, onların yaptıkları şeyler ne kötüdür.

Bu kötü amelleri şunlardır: Çünkü onlar zaahiren iman ettiler iman ettiler. fakat sonra kalpleriyle kafir oldular anlamazlar.

Onları gördüğün zaman gövdeleri kalıp ve kıyafetleri hoşuna gider. Eğer söylerlerse sözlerini dinlersin. Halbuki onlar çubuklu yemen kumaşı giydirilmiş kocaman odunlar gibidirler.Her gürültüyü kendi aleyhlerinde sanırlar. Asıl düşman onlardır. O halde onlardan sakın. Allah gebertsin onları.

Nası olup da Haktan döndürülüyorlar.?

Onlara gelin Allah'ın peygamberi sizin için istiğfar ediversin denildiği zaman başlarını çevirdiler.Gördün ki onlar özür dilemeyi bile kibirlerine yediremeyerek hala yüz döndürüyorlar.

Onlar için ha istiğfar etmişsin, haklarında birdir. Allah onları katiyen yarlığamaz. Şüphe yok ki Allah fasıklar güruhuna hidayet etmez.

Onlar öyle  kimselerdirler ki Allah'ın peygamberi nezdinde bulunan kimseleri beslemeyin  Taki dağılıp gitsinler diyorlardı.

Halbuki göklerin ve yerin hazineleri Allahındır. Fakat o münafıklar ince anlamazlar.

Onlar., Eğer Medineye dönersek andolsun en şerefli ve kuvvetli olan oradan en hakir olanı muhakkak çıkaracaktır, diyorlardı.

Halbuki şeref, kuvvet ve galibiyet  Allah'ındır., peygamberindir. müminlerindir.Fakat münafıklar bilmezler.

Ey iman edenler, sizi ne mallarınız, ne evlatlarınız Allah'ın zikrinden alıkoymasın. Kim bunu yaparsa işte onlar hüsrana uğrayanların ta kendileridir.

Herhangi birinize ölüm gelip de Ey Rabbim, beni yakın bir müddete kadar gecikir deseydin de sadaka verip dursaydım, iyi adamlardan olsaydım, 

diyeceğinden evvel size rızık olarak verdiğimizden Allah yolunda harcayın.

Halbuki Allah hiç bir kimseyi eceli gelince asla geri bırakmaz.

Allah, ne yaparsanız hakkıyla haberdardır.