Öldürülenlerden 3'ünün İtalya'da firari olan suç örgütü lideri Barış Boyun'un adamı olduğu öğrenildi. Ayrıca hayatını kaybeden 6 kişiden 5'inin yer aldığı son fotoğraf karesi de ortaya çıktı.

Yunan polisinin yaptığı çalışmada, henüz olay anına ait kamera kaydı bulunmadığı, ancak silah seslerinin duyulduğu bir görüntüye ulaşıldığı belirtildi. Olay yerinde 25'e yakın boş kovan da bulundu.

Öldürülen isimlerden beşinin kimliğinin Türk emniyet birimlerince de belirlendiği öğrenildi. Buna göre isimler, Abdurrahman T. (22), Burak T. (23), Ozan Kağan T. (24), Dorukhan Ersu B. (31) ve Ömer K. (24). Bu kişilerin 91 suç, 33 aranma kaydı olduğu öğrenildi. Suç kayıtları arasında cinayet, yaralama, silah kanuna muhalefet, hırsızlık gibi suçların yer aldığı belirtildi.

Yunan polisinin olayla ilgili yaptığı çalışmada, öldürülen kişilerin cep telefonlarının da incelendiği öğrenildi. İddialara göre , telefonlardaki mesajların birinde "Bulunduğunuz yer deşifre oldu. Çabuk kaçın" ifadesi var.

Olayın da bu mesajdan 10 dakika sonra yaşandığı iddia edildi. Olayla ilgili Atina Havalimanı’nda bir kişi yakalandı. Yakalanan şüphelinin Süleyman D. (32) olduğu belirtildi. "Sahte Portekiz pasaportu" bulunan şüphelinin çantasında “boş kovan” olduğu öğrenildi.

Saldırganların olay yerine bir motosiklet ve bir otomobille geldiği tespit edilirken, öldürülen 6 kişiden 5'inin üzerinde "sahte Fransız pasaportu" bulundu.

Saldırı anına ilişkin görüntü bulunamadı

Yangın faciası: Evde çıkan yangında anne kız Ümmühan Kütük ve Gülden Kütük yaşamını kaybetti! Yangın faciası: Evde çıkan yangında anne kız Ümmühan Kütük ve Gülden Kütük yaşamını kaybetti!

Avrupa basınında da 1 numaralı gündem maddesi haline geldi. Yunan polisi, şu ana kadar saldırı anına ilişkin kamera kaydına ulaşamazken, silah seslerinin duyulduğu bir görüntü buldu. Olay yerinde yapılan çalışmalarda da yaklaşık 25 kovan bulundu.

Öldürülenlerin 3'ünün Kırmızı Bülten'le aranan İtalya'daki suç örgütü elebaşı  Barış Boyun'un adamları olduğu kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre şüphelilerin suç kayıtları arasında Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütüne üye olmak da var ve bu suçtan da aranma kararları bulunuyor.

Çeteler arasındaki çatışma ve rakip çetelerin birbirlerini tehdit ettikleri görüntülere sosyal medyada rastlandı. Saldırıda hayatını kaybeden Oğuz Kaan T.'nin öldürülmeden önce paylaştığı  fotoğrafta, öldürülen beş kişinin yer aldığı görüldü.

Fotoğrafın Yunanistan'da kiralanan bir evin bahçesinde çekildiği belirtildi. Fotoğraf karesinde yer alan şahıslardan birinin ismi ise öğrenilemedi.

Editör: Nehir Durdağı