AZİZ İSTANBUL...

sana dün bir tepeden baktim aziz istanbul
gormedim gezmedigim, sevmedigim hic bir yer
omrum oldukca, gonul tahtima keyfince kurul
sade bir semtini sevmek bile bir omre deger

nice revnakli sehirler görülür dünyada,
lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan
yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rüyada,
sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan

Yahya Kemal Beyatlı.

İstanbul yavaş yavaş o eski istenmeyen kerih kokularına dönüyor.1977 Ağustos ayında Yedek Subay eğitimi için Haliç köprüsü altında Levazım ve Maliye okuluna geldiğim günü nefes alamıyorduk. Haliç'te kayıklar bile çalışmıyordu. Eğitime gelen arkadaşlarımız maske takıyor ama yinede o kerih koku her tarafa sarmıştı. Hz. Eyyubul-Ensari'yi ziyarete gelen insanlar nefes alamaz hale gelmişti. Hatta bir Pakistanlı müslüman, bu koku Hz. Eyyub'a yakışmıyor diyordu. İstanbulun her köşesi çöp yığınları ile doluydu. Velhasıl İstanbulun dağı taşı kokuyordu. Zamanla şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığını devralınca İstanbulu bu kokulardan ve çöplerden temizleyeceğiz dedi ve yaptı.

Haliç'te balıklar cirit atmaya başladı. İnsanlar haliç kenarlarında piknik yapmaya başladı.Ne yazık ki yine Haliçte pis ve kerih kokular tekrar başladı.Suyunun rengi bile değişti.Evet Aziz İstanbul tekrar eski istenmeyen kokulara mı dönüyor.
TV. Haberlerinde marmara boğazının tekrar kirlenmeye başladığını denize atılan atıkları üzüntüyle izledik.Böyle giderse Marmara boğazında Yunuslarda kaçacak.Dünyada başka bir İstanbul yok. Tek İstanbul var onuda Allah Türk Milletine bahşetmiştir.

İstanbul, velilerin, mutasavvıfların şairlerin edipleri yaşadığı adına şiirler yazdığı bir şehir. İstanbul halkı sırtında kovalarla 4-5. katlara çeşmelerden su taşırdı. Sn. Cumhurbaşkanımız suyu evlerinize akıtacağız dedi ve yaptı. Tek kelime ile İstanbul istanbul olalı Sn. Cumhurbaşkanımızın belediye başkalığındaki hizmeti hiçbir devirde yaşamadı. Güzel İstanbulumuzun tekrar eski istenmeyen durumlara düşmesine müsade edilmemeli. Binlerce yatan evliyanın, üdebanın, şairlerin mutasavvıfların kemiklerini sızlatmayalım. İstanbul, yine aziz İstanbul olarak kalsın.