Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, tüm engellere ve finansal krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarla büyüdüğünü aktararak yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçeceğini belirtti.

Bakan Işıkhan Emeklilerin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı da, emekliler yılı kapsamında hayata geçirdiklerini belirterek şu ifadelerde bulundu; “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız.

Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız.”

ABD'de CNN sunucusundan Mehmet Şimşek'i şoke eden soru ABD'de CNN sunucusundan Mehmet Şimşek'i şoke eden soru

Bakan Işıkhan, 3 bin TL’ye çıkarılan emekli bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını da belirtti.


 

Editör: Nehir Durdağı