Bakan Fidan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı ile düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaşanan savaşa dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe hakkında disiplin soruşturması başlatıldı! AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe hakkında disiplin soruşturması başlatıldı!

Gazze'deki yaşanan katliamla ilgili olarak açıklama yapan yapan Bakan Fidan "Vahim olan İsrail üstünde nüfuz sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir.  Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç verici." ifadesinde bulundu.

Fidan konuyla ilgili olarak"Vahim olan İsrail üstünde nüfuz sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir.  Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç verici. Daha da vahimi Batılı ülkelerin vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir. Batıyı, Gazze’de yaşanan insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.

Sözlerine şu şekilde devam etti;"Gazzeli kardeşlerimizin haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunun çözümü iki devlettir, buradan ateşkes çağrımızı da yineliyoruz. İsrail'in Gazze'deki hukuk tanımazlığı karşısında sessiz kalmak dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır"

Editör: Nehir Durdağı