Kılıçdaroğlu'na hapis cezası talep edildi! Kılıçdaroğlu'na hapis cezası talep edildi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada;“İsrail bir tercih yapmak zorunda. Filistinlilerin varlığını yok saymak, haklarını göz ardı etmek, baskı ve zulüm uygulamak, İsrail’e barış getirmedi, getirmeyecek” dedi.

Gazze'de yaşananlara vurgu yapan Bakan Fidan; “Gazze’de tüm insanlık bir rol ayrımında. Burada ya tüm dünyaya yayılacak büyük bir savaş çıkacak ya da büyük bir barış çıkacak. Filistin devletinin bir parçası ve devlet sisteminde siyasal parti olan Hamas’ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine (Rasmussen) söyledik” ifadesini kullandı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen ise “Türkiye, bölge politikasında son derece önemli rol oynayan, dünya politikasında ve Orta Doğu’da çok önemli rol oynayan bir aktör” söyleminde bulundu.

Bakan Fidan, "Türkiye’nin tercihi barıştan yanadır. 7 Ekimden bu yana Türkiye bütün aktörlerle görüştü. Çok sayıda telefon görüşmesi yatık. İsrail bir tercih yapmak zorunda. Filistinlilerin varlığını yok saymak, haklarını göz ardı etmek, Filistinlilere baskı ve zulüm uygulamak İsrail’e barış getirmedi ve getirmeyecek" şeklinde konuşarak sağduyu mesajını şu şekilde verdi; 

"İsrail huzur ve güven içinde istiyorsa Filistinlilerin kendi topraklarında, kendi devletlerinde yaşama hakkına saygı duymak zorundalar. İsrail bunu yapmazsa kendisine her defasında daha da büyüyen bir şiddet ortamını ve sarmalın içinde bulacaktır. Biz Türkiye olarak sorunun tüm taraflarına sağduyu telkin ediyoruz" 

Danimarkalı bakanın 'Hamas terör örgütüdür' ifadesine yanıt vererek; "Terörle ilgili yorumlarımızda farklılıklar var. Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ'yü başka ülkeler terör örgütü olarak tanımakta. Aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası olan devlet sisteminde Siyasal parça olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine söyledik. Ama bu sivillerin öldürülmesini kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor, en başında kınadığımızı söyledik" ifadesini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı