KDV'ye zam geldi KDV'ye zam geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bakan Işıkhan Bağ-kur emeklilerinin prim günlerinin düşürülmesiyle ilişkin açıklama da bulundu.

Bağ-kur emekli prim

Bağkur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin olarak şunları aktardı; "Onu Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. Ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor"

Işıkhan, emeklilerle ilgili yapılan iyileştirmelerin de çok anlamlı olacağını vurgulayarak; "Çok güzel bir yıla girdik" ifadelerini kullandı.

Ev kadınlarına prim desteği

Bakan Işıkhan, "Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili takvim nasıl işleyecek?" sorusuna da "Gündemimizde var, Orta Vadede. Madde, madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak." ifadesinde bulundu.

İş kanunu

Bakan Vedat Işıkhan; "İş Kanunu'yla ilgili güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tekerrür eden, 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde. Ama temel haklar bunlar. Esnek çalışma, uzaktan çalışma, çalışanlara yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik." dedi.

Editör: Nehir Durdağı