Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hafta sonu yaşanan aşırı yağış, fırtına ve selde zarar gören KOBİ'ler için KOSGEB aracılığıyla 1 milyon liraya kadar 'Acil Destek Kredisi' sağlanacağını açıkladı.Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ankara Sanayi Odası'nın aylık meclis toplantısında konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Kacır, yaptığı konuşmada, hafta sonu yaşanan aşırı yağış, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ'lere Acil Destek Kredisi Programı kapsamında 1 milyon liraya kadar 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacağını açıkladı.

KDV'ye zam geldi KDV'ye zam geldi

Bakan Kacır, konuşmasında şunları aktardı;

"Bazı bölgelerde yaşanan şiddetli yağış, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ'lerimiz için Acil Destek Kredisi Programı'nı başlatıyoruz. İstanbul'da Şile, Ağva, Zonguldak'ta Alaplı, Ereğli, Batman'da Merkez, Diyarbakır'da Bismil ve Bursa'da Gemlik ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerimiz için KOSGEB aracılığıyla bu programı hayata geçiriyoruz.

"Kredilerin faiz ve kâr payları KOSGEB tarafından karşılanacak"
Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ'ler, bu program kapsamında faizsiz, 1 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek. İlk 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli bu kredilerin faiz veya kar payları Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) tarafından karşılanacak."

Editör: Nehir Durdağı