Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Ankara Kulisi programına katıldı.

Özer, sunucunun 'Ek atama gelecek mi' sorusuna verdiği cevapla öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bakan Özer, "Özellikle son 1 ay içinde çok ciddi sayıda öğretmen ataması yaptık. Burada da deprem bölgesine öncelik verdik. Bunlardan biri de engelli öğretmen ataması idi. Burada tüm başvuran öğretmenleri atadık. Daha sonra başvuru yapamayan engelli öğretmenleri de atadık. Son 20 yılda tek seferde yapılan atama 45 bin.

Atama yine olur. Türkiye OECD ortalaması öğretmen başına düşen öğrenci sayısını sürekli azaltan bir ülke. Dolayısıyla şu süreçler nihayetlensin, ilave atamalarla o arkadaşlarımızı eğitim sistemimize ilave etmekten büyük mutluluk duyacağız" açıklamasında bulundu. 

Uzun süredir ek atama için mücadele eden öğretmenler Bakan Özer'in verdiği belirsiz cevaplar nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

Özer'in 'Şu süreçler nihayetlensin' sözleri karşısında öğretmenler net bir cevap almak için seslerini duyurmaya çalıştı. Konuya netlik kazandırılmasını isteyen öğretmenler mücadelelerini sürdürüyor.

KPSS başvurularının başladığı bugünlerde öğretmenler ek atamanın hala belirsiz olması sebebiyle KPSS'ye başvuru yapamadıklarını ve psikolojik olarak da büyük çöküş yaşadıklarını belirtiyor. 

Editör: İrem Nur Kaya