Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'na katıldı.Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç gündeme ilişkin açıklamalar da bulundu. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Terörü destekleyenlerle de devam edecek. Vekillerin terör noktasında milletimizin yanında olması gerekir, sorumlu olması gerekir. Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız konu yargıya gider. 800 dokunulmazlık dosyasının çoğu terörle ilgili. DEM Parti’nin Diyarbakır’daki gençlik kongresi ile ilgili işlem yapıldı. 23 şahıs hakkında inceleme devam ediyor.

Değiştirilemez maddelerin değiştirilmesi söz konusu değil.

Kurye kazası: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu

Üçüncü rapor geldi. Dava açılacak ve kovuşturma sürecek. Vatandaşımızın hakkını yargımız koruyacak. Bizim önceliğimiz vatandaşımız. Hukuk içinde yargımız en doğru kararı verecek. İlgili şahıs da yurt dışından gelerek ifade verecek.

PKK provakasyonları

15 ilde 55 kişi hakkında soruşturma var. 26’sının yurt dışında olduğu tespit edildi. 3 kişi tutuklandı, bu süreçler devam ediyor. Sosyal medyada suç işleyenlere karşı yargımız hareket ediyor. Gerçek hayatta suçsa sosyal medyada da suçtur.
 

Editör: Nehir Durdağı