Adalet Bakanı Yılmaz gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali liderinin oğlunun karıştığ ölümlü kaza ve kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuğa ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde; 

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş suskunluğunu bozdu. Arapça ve lüks otomobil açıklaması Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş suskunluğunu bozdu. Arapça ve lüks otomobil açıklaması

Motokurye kazası

Kazayla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Ek rapor bekliyoruz. Ona göre savcılığımız kusur tespit edildiği takdirde iddianame hazırlanacaktır. Bizim vatandaşımızın hakkını korumak bizim için çok önemli. Biz de bakanlık olarak konunun takipçisiyiz. Hepimiz Adli Tıp'ın raporunu bekliyoruz.

Kiralarda arabulucuk sistemi

Kira ile ilgili yüzde 25 sınır getirilmişti. Kira sözleşmeleriyle ilgili arabuluculuk başlattık. Kira ile ilgili süreçlerde vatandaşlarımız dava açmadan önce arabulucuya başvurma zorunluluğu getirilmişti. Arabuluculuk sistemi başarıyla devam ediyor. Toplumsal barışa hizmet eden bir durum söz konusu. Yargının da iş yükünün azaldığını söylemek mümkün. Arabuluculuk sisteminin kira fiyatlarının düşmesine de bir katkı sağladığı görülüyor.

Editör: Nehir Durdağı