İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran – 6 Ekim arasında yürütülen organize suçlarla mücadele operasyonlarının verilerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yok farz ederek bu kapıyı kapattık' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yok farz ederek bu kapıyı kapattık'

Buna göre, 7'si ulusal, 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi. Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız" söyleminde bulundu.

7'si ulusal, 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi. 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı, 702 kişi tutuklandı 594 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kabine toplantısının ardından operasyonlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yerlikaya,

“Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, ‘kafes’ operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz” dedi.

Organize suçlarla mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hedefimiz; her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. o nedenle; nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız." ifadesini kullandı.

Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedefin ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek olduğunun altını çizerek “mücadelemiz aralıksız sürüyor” dedi.

Editör: Nehir Durdağı