'Havayı koklayan adam' olarak tanınan ünlü meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, bayramda havaların nasıl olacağını açıkladı.

Bünyamin Sürmeli, YouTube kanalından şu açıklamaları yaptı:

"Bayramın başlangıcıyla sonrası arasında bir fark var hava durumunda. Ya da bayramın başlangıcıyla ikinci yarısında, bayram bitmeden 3. günü ve bayram bitimiyle beraber olan tablo birbirinden biraz farklı. 

Mayıs'ı sıcaklıklar olarak normallerde gösteriyor. Mayıs ayındaki görüntü normallerde olacağımız yönünde. Yağış bakımından baktığımızda ortalamanın üzerinde, nisan ayı gibi görünüyor. 

Önümüzdeki haftalara baktığımızda, batı bölgelerdeki dalgalanma haftanın ortalamasını biraz düşük tutacak, ortalamanın altında tutacak. Özellikle marmarada, egede, batı akdenizde. 

Sonrasında ayın sonlarına doğru geldiğimizde yani bayram bitimiyle beraber başlayan haftaya baktığımızda yurdun genelinde bir normallere yükseliş, bir bahar havasına dönüş söz konusu. 

Mayısın ilk haftasında da yaklaşık normaller ve biraz altında geçirebiliriz. Ama mayısı normallere yakın ama ilk iki haftası içerisinde normaller ve yüzü biraz normalin altına dönük bir şekilde muhtemelen yaşayacağız. Bu sıcaklık durumu. Yağışlara da baktığımızda ortalamanın üzerinde görünüyor.

Yağışlar giriş yapmaya başlıyor ayın 17'si itibarıyla yağışlar marmarada, egede etki alanını genişletip 18'inde orta ve doğu bölgelere doğru yayılıyor. Yani pazartesi ve salı göreceğimiz biraz yağışlar var. 

Sıcaklıkta; sıcak havanın etkisine girmiş durumdayız. İstanbul'da hatırlıyorsanız bahsetmiştim, sıcaklıklarda ayın 19, 20'si arife günü, arifenin arifesi, sıcaklık bir azalıyor ama şu son günlerdeki kadar buz gibi değil, 13-14-15'lere ancak inecek hatta muhtelemen o seviyelere bile inmiyor. Fakat, ilk iki günü, sıcaklıklar bugünden 1 tık aşağıya iniyor olacak. 

Çarşamba, perşembe kademeli olarak sıcaklık azalıyor. Sıcaklık 16 derece gibi, arkasından yine 15-16'larda, arada 13-14'e iniyor, arkasından 15-16 tekrar yükseliyor. Yani 15 derecelerin çok fazla altına inmeyecek. Ayın 25'i itibarıyla, yani bayramın 23'ü son günü, 24,25,26... Sonrasında sıcaklık artacak. Ayın son 3-4-5 gününe denk gelen ısınma, 20-25 derece aralığına yükselecek İstanbul'un sıcaklığı.

Ankara'da arife günü 15 derecelere inmiş olacak, bayram bittikten ve üstünden 3 gün geçtikten sonra sıcaklık 20'li değerlere yükselip, 25 derecelere doğru gidiyor." 

Editör: Grlyrtts