Doğumdan hemen sonra ihtiyaç duyulan ürünler içerisinde bebek arabaları yer alır. Teknolojinin gelişimi ile birlikte birbirinden farklı özellikler ile üretilen birçok bebek arabası modeli mevcuttur. Bebek arabalarında olmazsa olmaz bazı özellikler vardır. Bu özelliklere kapsamlı bir şekilde göz atabilirsiniz.

● Emniyet kemerleri bebek arabalarında olmazsa olmaz özellikler içerisinde yer alır. 3 nokta emniyet kemerinden 5 nokta emniyet kemerine kadar geniş bir çeşitlilik sunulur. Olası sarsıntılarda bebeklerin iyi bir şekilde tutunmasını sağlayan emniyet kemerleri, birçok bebek arabasında yer alır. 

● Hafif tasarıma sahip olan birçok bebek arabası modeli mevcuttur. Ürünlerin olmazsa olmaz özelliklerinden biri de hafifliktir. Bebek ile birlikte çeşitli eşyaların taşınmasını sağlayan modeller, hafif tasarımları ile birlikte konforlu bir şekilde gezinti yapmaya imkan tanır.

Bingöl'de madde bağımlısı şahıs dehşet saçtı: Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi öldü Bingöl'de madde bağımlısı şahıs dehşet saçtı: Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi öldü

● Çok fonksiyonlu özellikler bebek arabalarında yer alan olmazsa olmaz özellikler içerisinde yer alır. Bebeğin doğumundan itibaren oto koltuğu ve portbebe gibi birçok ürüne ihtiyaç duyulur. Doğumdan sonra bebeği portbebe ile taşıyabilir, araç ile seyahat ederken oto koltuklarını kullanabilir, bu şekilde de birçok avantajı deneyimleyebilirsiniz. 

● Katlanabilme özelliği bebek arabalarında yer verilen olmazsa olmaz özelliklerden biridir. Tek elle kolayca katlanabilen, katlandığında da minimum düzeyde yer kaplayan bebek arabaları, birçok avantaj sunar. Bu ürünler aynı zamanda kolay bir şekilde taşıma işleminin gerçekleşmesine de imkan tanır. 

Bebek Arabası Modelleri

Bebek arabaları ebeveynler tarafından sık kullanılan ürünler içinde yer alır. Güvenli ve ergonomik bir tasarıma sahip olan bebek arabaları, bebeğin taşınabilmesi ve eşyalarının yerleştirilmesi için birçok parçayı tasarımında bulundurur. Gelişen teknoloji ile birlikte bebek arabaları modelleri geliştirilir. Geliştirilen bebek arabası modelleri kolay kullanım sunar. Bebek arabaları, parkta, yürüyüşte, alışverişte, sahil kenarı gibi pek çok mekanda anne ve babaların kurtarıcısı haline gelir. Bu ürünler, çeşitli özellikler ve farklı tasarımlar ile üretilir. Bebek arabası çeşitleri, baston tipi, travel ve çift yönlü olarak kullanıma sunulur. Kullanıcılar ürün modelleri içinden ihtiyaçlarına göre seçim yapabilir. Çoğunlukla dört tekerlekli olarak tasarlanan bebek arabaları, kolay bir kullanım olanağı sunar. Üç tekerlekli bebek arabası modelleri ise, doğumdan itibaren fonksiyonel bir şekilde kullanılabilir. Bebek arabaları sahip olduğu tasarımlar ile denge kurmayı ve yönlendirmeyi kolay bir hale getirir. Bebek arabası modelleri içerisinde ikiz bebeklerin taşınmasına uygun olan tasarımlar da mevcuttur. Birbirinden farklı tasarım seçenekleri çeşitli markalar tarafından kullanıcıların beğenilerine sunulur. Örneğin Pierre Cardin bebek arabası modelleri, baston tipi, travel, çift yönlü olmak üzere geniş bir çeşitlilik içerisinde üretilir. Maclaren bebek arabası modelleri de geniş bir çeşitlilik sunar. Kullanım ihtiyaçlarına yönelik bu modeller içerisinden seçim yapmak oldukça mümkündür. Daha birçok markanın bünyesinde birbirinden farklı tasarımlara sahip olan bebek arabalarına yer verilir. 

Bebek Arabası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek arabaları geniş bir yelpaze içerisinde ebeveynlerin beğenilerine sunulur. Farklı model seçenekleri seçim yapmayı zor bir hale getirir. Bebek arabası seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden ilki ürünün tekerlek sayısıdır. 4 tekerlekli olarak üretilen modelleri, kolay bir deneyim sunar. Bebek arabası seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise taşıma kapasitesidir. Birbirinden farklı taşıma kapasitesine sahip olan birçok bebek arabası bulunur. Kullanım uzunluğuna göre detaylı bir şekilde hesaplama yapılarak modeller içerisinden seçim yapılması önerilir. Bebek arabası seçiminde ürünlerde yer verilen aksesuarlar da büyük bir önem taşır. Tente, sepet gibi çeşitli parçalardan meydana gelen ürünler, işlevsel bir kullanımı destekler. Tente tasarımları sayesinde bebeklerin hassas cildi güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarından korunabilir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için Bioxcin güneş kremi gibi birçok ürün tercih edilebilir. Sepet gibi aksesuarlar ile birlikte de çeşitli malzemeler rahat bir şekilde taşınır. 

Editör: İrem Nur Kaya