Doğa, insanoğlunun ruhunu besleyen, hayranlık uyandıran bir güzelliği temsil etmektedir. Uşak, Türkiye’nin batısında, Ege Bölgesi’nde yer alan benzersiz bir şehirdir.

Bu şehir, doğayı en saf hali ile sunan bir destinasyondur. Burada doğanın özgürlüğüne ve sakinliğine dalarken, tüm stresi ve kaygıları geride bırakabilirsiniz.

Uşak Haberdeki habere göre, Uşak’ta şelalelerin serin sularının şırıltısını dinleyebilir, yeşil vadilerin büyüsüne kapılabilir ve kanyonların derinliklerine yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz. Şehir, doğa tutkunlarını cezbetmek için pek çok seçenek sunmaktadır. Şimdi, bu muhteşem şehrin doğal güzelliklerini yakından inceleyelim.

Ulubey Kanyonu

Uşak’ın en ünlü doğal güzelliklerinden biri olan Ulubey Kanyonu, Türkiye’nin en derin kanyonları arasında yer almaktadır. Kanyonda şu aktiviteler yapılabilmektedir:

·         Doğa yürüyüşleri

·         Trekking

·         Kampçılık

·         Fotoğrafçılık

Kanyonun muhteşem manzaraları ve serin suları, ziyaretçiler için unutulmaz anlar sunmaktadır. Bu kanyona 2005 yılı itibarı ile cam teras yapılmıştır. Bu cam teras, kanyonun güzelliğini artırmıştır. Yerden 150 m yükseklikte yer alan teras, eşsiz doğa manzarasına sahip olduğu için ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Taşyaran Vadisi

Uşak’ın merkezine bağlı Yenişehir Köyü’nde yer alan Taşyaran Vadisi, şehir merkezine 45 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Bu lokasyon, özellikle ilkbaharda doğanın canlanması ile görülmeye değerdir. Bu vadiye giriş ücretsizdir.

Taşyaran Vadisi’nde şu olanaklar bulunmaktadır:

·         Piknik alanları

·         Seyir terası

·         Gözlem kulesi

·         Tuvaletler

·         Kamelyalar

·         Büfeler

Aksaz Kaplıcası

Uşak’ın Ulubeyli ilçesinde yer alan bu kaplıca, granit kayanın dibinden kaynamaktadır. Kaplıca suyunun sıcaklığı 39 dereceyi bulabilmektedir. Kaplıcanın deniz seviyesinden yüksekliği 650 metredir. Kaplıca suyu, pek çok hastalığa şifa olmaktadır.

Hamamboğazı Kaplıcaları

Uşak’ın Banaz ilçesine 7 km mesafede yer alan kaplıcalar, çam ormanları ve yeşil alanlar ile çevrilidir. Burada üç farklı su türü bulunmaktadır.

Evrenli Doğal Park

Bu park, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bulunmaktadır. Şehir merkezine 38 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Burası, ilçe halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Evrenli Doğal Park’ın bahar ve yaz aylarında ziyaretçi sayısı artmaktadır. Her yıl bu parkta “Çilek Festivali” düzenlenmektedir. Bu festival, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir festivaldir.

Ilıcak Subaşı Parkı

Uşak Haberleri ve kentteki en son gelişmeleri takipçilerine anlık olarak aktaran www.usakhaber.com daki bilgiye göre, Ilıcak Subaşı Parkı, Uşak merkezinde yer almaktadır. Dikilitaş’ta yer alan bu park; dinlenme, eğlence, ve yürüyüş yapma olanakları sunmaktadır. Bu park, özellikle ilkbahar mevsiminde doğanın canlanması ile ziyaretçilerin uğrak yeri olmaktadır. Parkta şu olanaklar yer almaktadır:

·         Yürüyüş parkurları

·         Oyun alanları

·         Yüzme havuzu

·         Futbol sahası

·         Tenis kortu

Kent Ormanı

Uşak-İzmir karayolu üzerinde yer alan bu orman, Uşak il merkezine 9 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Bu orman, ulusal orman statüsünde bulunmaktadır. Yürüyüş yolları, piknik alanları ve doğal güzellikleri ile bu orman, şehrin gürültüsünde uzaklaşıp, doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için idealdir.

Banaz Şelalesi

Bu şelale, Uşak şehir merkezine yaklaşık olarak 30 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Bu şelale, doğal güzelliği ile popülerdir. Şelalede doğa yürüyüşleri yaparak bu doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz burada piknik de yapabilirsiniz.

312 gündür kayıptı! Ekonomist Korhan Berzeg’den ilk iz: Kimliği, kredi kartları ve insan kemikleri bulundu 312 gündür kayıptı! Ekonomist Korhan Berzeg’den ilk iz: Kimliği, kredi kartları ve insan kemikleri bulundu

Koru Park

Uşak şehir merkezine 4 km mesafede yer alan bu park, mesire ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Bu tesis içerisinde çocuk parkı ve piknik alanları bulunmaktadır.

Baltalı Göleti

Uşak’ın Banaz ilçesinde yer alan bu gölet, etrafını saran yeşil ormanlar ile sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Bu gölet, yapay bir gölet olmasına rağmen doğal görünümlüdür. Bu gölet çevresinde piknik alanları bulunmaktadır. Kamp yapmak için şahane bir rotadır.

Altıntaş Göleti

Uşak il merkezine 16 kilometrelik mesafede yer alan bu gölette oyulmuş kayalıklar da bulunmaktadır. İlk Tunç Çağı ve Roma Dönemi’ne ait bulgular bulunan bu lokasyonda hem tarihi hem de doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Takmak Göleti

Takmak Göleti, kasabaya 2,5 km mesafede yer almaktadır. Burası Örencik-Eşme yolu üzerinde bulunmaktadır. Tarım alanları ile çevrili bu gölette günübirlik tesisler de bulunmaktadır.

Akse Çamlığı

Uşak şehir merkezine 3 kilometrelik bir mesafede yer alan bu çamlık, şehrin kuzeydoğusunda konumlanmıştır. Bu çamlıkta günübirlik piknik yapabilir, doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Çokkozlar Piknik Alanı

Şehrin kuzeyinde yer alan bu alan, yaklaşık olarak 10.000 metrekaredir. Şehir merkezine 3 kilometrelik bir mesafede yer alan bu alanda, piknik ve mesire alanları bulunmaktadır.

Kaynak: https://www.usakhaber.com/yasam/benzersiz-sehir-usaktaki-dogal-guzellikler-4522

Editör: İrem Nur Kaya