Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı takım 1-0 geriye düştüğü mücadelede rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe de umutlanırken, Galatasaray'ın koltuğu tehlikeye girdi. Beşiktaş'ın da şampiyonluk şansı doğdu.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 65'e yükseltirken zirve ile farkı 5 puana düşürdü. Galatasaray ise 70 puanda kalarak yarışta büyük yara aldı. İkinci sıradaki Fenerbahçe ise 67 puanda.

Galatasaray, derbide 20. dakikada öne geçti. Rashica, ceza sahası içerisinde Icardi'ye pası gönderdi ve Icardi sert bir tek vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş bu golden sonra sahaya ağırlığını koydu.

Karşılaşmanın 35. dakikasında korner vuruşu kazanan Beşiktaş'ta Masuaku ortayı yaptı, topa iyi yükselen Romain Saiss kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi: 1-1.

58. dakikada Muslera'nın pasında Sergio Oliveira topla buluştu. Amir Hadziahmetovic ani baskı ile Oliveira'nın ayağından topu aldı, Muslera ile bir anda karşı karşıya kaldı ve topu filelere yolladı: 2-1.

Bu golden sonra Galatasaray ataklarını sıklaştırdı. Ancak uzatma dakikalarında ani bir Beşiktaş atağında Rosier'in pasıyla ceza alanında buluşan Aboubakar, çaprazdan sert vurdu ve skoru ilan etti: 3-1.
 

Editör: Grlyrtts