Hafta başından bu yana düşüş gösteren altın fiyatları yatırımcıların gündeminde. Gram altın 1.112 liraya kadar gerilerken ons altında yüzde 2 değer kaybetmiş durumda. Fiyatlardaki düşüşle birlikte ne yapacağını şaşıran yatırımcılar 'Altın mı dolar mı? En karlı yatırım aracı hangisi?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasalardaki son durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, 2023 yılının en karlı yatırım aracını açıkladı. Bildiğiniz tüm yatırım araçlarını unutun. Buna yatırım yapan paraya para demeyecek. İşte İslam Memiş'in 2023'ün yıldızı dediği yatırım aracı...

İSLAM MEMİŞ 2023 YILDIZINI AÇIKLADI

Altın fiyatlarında hareketli saatler yaşanırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. TV100.com'daki köşe yazısında piyasaları değerlendiren İslam Memiş, yazısında şunlara değindi:

"BİST 100 endeksi 5 bin 26 puandan kapanış yapmıştı. Bu hafta endeks tarafında 5 bin 250-4 bin 950 puan aralığını takip edeceğim. Yükselişlerin kalıcı olmayacağını, açığa satışların yoğunlaşacağını tahmin ediyorum. Orta ve uzun vadede görünüm pozitif ancak hazirana kadar geniş bant aralığında dalgalanması devam edebilir. Dolar/TL kuru, ekranlarda 18,86 lira, serbest piyasalarda 19,12 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Ekran ile serbest piyasa arasında farklılığın devam edeceğini, bankaların makas aralığının açık kalmaya sürdüreceğini bilmeniz gerekiyor. Ekranlarda yatay, serbest piyasalarda 19,00-19,30 lira aralığını takip edeceğim.

ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞTÜ

Ons altın (xau/usd) bin 841 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bin 820 dolar seviyesinden tepki alımları geldi. Bu hafta yükselişini bin 865 dolar seviyesine kadar sürdürmesini bekliyorum. Ancak oradan tekrar gerileme olabilir. Bin 828-bin 865 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın, ekranlarda bin 116 lira, serbest piyasalarda bin 1140 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Ekran ile serbest piyasalar arasında farklılığın devam edeceğini, bankaların makas aralığının açık kalmayı sürdüreceğini bilmeniz gerek. Özellikle altın ve gümüşün gram fiyatlarındaki makas aralığı daha çok açılıyor. Ekranlardaki fiyata aldanan yine dikkat etmeli!

PİYASALARDA SON DURUM

Bu hafta 22,50 dolar direncini takip edeceğim. 21,40-22,50 dolar aralığını takip etmekte fayda var. Orta ve uzun vade için ucuz kalmayı sürdürüyor. Gram gümüş ekranlarda 13,21 lira, serbest piyasalarda 13,84 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 13,50-14,40 lira aralığını takip edeceğim. 14 lira seviyesinin altı oldukça ucuz kalmayı sürdürüyor. Ancak bankalardan ucuz olmak imkansız! Hatta geçen hafta bir banka ekranında 25 liradan satıldığını gördüm. Ekranlara bakıp değer kaybetti diyenler yine yanılıyor. Bitcoin (btc), 24.812 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 24-28 bin dolar aralığını takip edeceğim. Baskılanma devam ediyor."

"EN ÇOK PARAYI BU KAZANDIRACAK"

'Ne altın ne dolar ne de borsa' diyen İslam Memiş, 2023 yılının en karlı yatırım aracını açıkladı. Yatırımcıları üstüne basa basa uyaran İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Kobalt (Co), 35.389 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. 2023-2024 yılında dünyanın en çok konuşacağı bir yatırım aracı olacağını belirtmek isterim. Bugünün kobalt fiyatını ve tarihi not almalı."

Editör: İrem Nur Kaya