Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde 9 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görkemli bir tören yapılacağını duyurdu.

Hakan, bu törenin nedenini de "Galiba ilk kez uzaya bir Türk astronot gönderilecek" diye duyurdu.

Türkiye Uzay Ajansı'nın hazırladığı klibin sosyal medyada "Türkiye Uzay Ajansı’nın hazırladığı bu klip, Atatürk’ün ünlü “İstikbal Göklerdedir” sözüyle birlikte sunuluyordu" diye duyurulduğunu vurgulayan Hakan, "Klip şundan ibaretti: Galiba ilk kez uzaya bir Türk astronot gönderilecek Yerkürenin uzaydan görünüşünden kesitler ve en sonda beliren “9 ŞUBAT 2021” yazısı... 9 Şubat Salı günü Külliye’de görkemli bir tören yapılacak. Galiba ilk kez uzaya bir Türk astronot gönderilecek" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ekiplerinin bu tören için harıl harıl çalıştıklarını vurgulayan Hakan, "Anladığım kadarıyla... Bir cisim yaklaşıyor! Ama ne? Sordum, soruşturdum. Kapı duvar. Ser verip sır vermiyorlar. En sonunda bir bilgi kırıntısına ulaşmayı başardım. Fakat teyit edilmemiş bir bilgi bu.. Galiba olay şu: Galiba ilk kez uzaya bir Türk astronot gönderilecek. Elon Mask işbirliğiyle Türkiye’den uzaya ilk Türk astronotu gönderilecekmiş. Nasıl olacak? Hangi astronot gidecek? İşbirliğinin kapsamı ne? Elon Mask olayın tam olarak neresinde? Türkiye’nin uzay çalışmalarında bir devrim mi yaşanacak? Yok. Yok. Hiçbir ayrıntı yok. Sadece bu kadarcık bir bilgi var elimde" diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi