Google servislerini kullanamayan Huawei, bir süredir yeni çıkacak telefonlarında kendi yazılımlarını geliştirmeye çalışıyordu.

ABD’nin ambargosu sebebiyle Google hizmetlerinden faydalanamayan Huawei için Android ve Google Play Store’un genel başkan yardımcısı Samir Samat, Huawei için ABD’ye lisans başvurusunda bulundu.

Ticaret yasağında esnetme kararı aldı

Ticaret yasağının ardından, Huawei’nin satışları etkilense de, şirket büyümeye devam etmişti. Tüketicilerin telefondan aldığı verimi direkt etkileyecek olan Google hizmetleri yasağı için Beyaz Saray, ticaret yasağında esnetme kararı aldı. ABD’li teknoloji devlerinin lisans programına dahil olması koşuluyla Huawei ile ticaret yapabilecek.

Android ve Google Play Store’dan sorumlu genel başkan yardımcısı Samir Samat’ın ise alınan bu “esnetme” kararı üzerine yetkili kurumlarla lisans anlaşması üzerine konuştuğu öğrenildi. Eğer Beyaz Saray yönetimi yapılan başvurunun olumlu sonuçlanması sonucunda Google ve Huawei’nin ticaret yapmasına onay verirse, akıllı telefon teknolojisinde ivmeler tekrar Huawei lehine dönecek.

Editör: Haber Merkezi