Heyet ile gelen kamu temsilcileri arasında; Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanlığı Politika İzleme ve Değerlendirme Müdürlüğü Uzmanı, Milli Savunma Bakanlığı Dış İstihbarat Daire Başkanı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Hudut İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Milli Güvenlik Kurulu Ekonomi Grubu Üyesi ve Polis Destek Komutanı yer aldı.

İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini, savunma sanayi alanına taşıması beklenen bu ziyaret ile askeri radar ve sınır güvenliği alanında iki ülke arasındaki olası iş birliği potansiyelleri masaya yatırıldı. Afgan yetkililer, Türk savunma sanayisinin geldiği son noktayı da fuar alanında gözlemleme olanağı buldu.

'TİCARİ BİR BOYUT KAZANACAK'

MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altunbaş, sınır güvenliği konusunda birçok sorunla uğraşan ve bu konuda çözümlere ihtiyaç duyan Afganistan’ın Zirve’ye katılımının son derece önemli olduğunu ifade etti. Altunbaş, savunma sanayi alanında tedarikçi konumunda bulunan Afganistan’ın askeri radar ve sınır güvenliği alanındaki en güncel gelişmeleri yerinde takip etmek ve ticari iş birlikleri yapmak üzere Zirve’ye katıldığını belirtti. Türkiye’nin Afgan polislerin eğitimi için destek verdiğini hatırlatan Altunbaş, iki ülke arasında bu alanda başlayan iş birliğinin Zirve ile ticari bir boyut da kazanacağına dikkat çekti.