Koç Holding bünyesinde faaliyetini sürdüren, Türkiye merkezli beyaz eşya üreticisi Arçelik, Güney Koreli teknoloji devi LG ile davalık oldu

Patent ihlali nedeniyle dava açıldı

Türkiye’nin en eski ve en büyük beyaz eşya üreticilerinden olan Arçelik, çamaşır makinelerinde kullanılan, kendi çalışanları tarafından geliştirilen “Direct Drive” teknolojisinin LG’nin ürettiği “6 motion” çamaşır makinesi modelinde izinsiz şekilde kullanıldığı markaya dava açtı. Patenti Arçelik’in elinde bulunan özelliğin üzerinde hak sahibi olmadan kullanmaları sebebiyle LG’ye dava açıldı.

Masaya oturdular, Koreli şirket uzlaşmadı

LG’nin Fransa ve Almanya iştiraklerinde dava açan Arçelik, “Direct Drive” özelliğinin bütün haklarını elinde bulunduruyor. İki şirketin uzlaşmak için masaya oturduğu, ancak Güney Koreli şirketin olumlu geri dönüş yapmaması nedeniyle patent ihlalinin hukuksal boyut kazandığı öğrenildi.

Direct Drive nedir!

Eski çamaşır makinelerinde kullanılan silindir tankın kendisine hareket veren motordan bir kayış aracılığıyla hareket kazanması söz konusuyken, Direct Drive özelliği ile hareketi sağlayan kayış aradan kalkmış ve daha sessiz bir yıkama olanağı sağlanmıştır.

Editör: Haber Merkezi