Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, çok fazla kullanılmadığı gerekçesiyle Flash uygulamasını artık Chrome'dan kaldırılacağını açıkladı.

20 yıldır Chrome'da kullanıcılarına hizmet veren Flash, Chrome ile anlaşmasını bitirdiğini açıkladı. Chrome yetkililierinden yapılan açıklamaya göre Flash artık daha fazla kullanılmadığı için Chrome'dan çekilme kararı aldı. 3 yıl önce Flash uygulamasıyla bağlantılı siteleri ziyaret eden kullanıcı oranı yüzde 80'lerdeyken bugün yüzde 17'lere kadar düştüğü ve giderek azaldığı bildirildi. 

YENİ TEKNOLOJİLERE GEÇİLDİ

Bu durumun nedeninin ise sitelerin Flash'tan daha hızlı ve güç tasarrufu sağlayan açık web teknolojilerine geçtiği söylendi. Söz konusu uygulamaların Flash uygulamasına kıyasla daha iyi olduğu ve alışveriş, bankacılık işlemlerinin güvenli olarak yapılabildiği ifade edildi.  Yeni teknoloji sayesinde kullanıcılar hem cep telefonlarından hem de bilgisayarlarından istedikleri siteye girme şansına sahip olabilecek. Adobe' un Flash uygulaması ise sadece bilgisayarlarda geçerliydi.

2020 SONUNDA TAMAMEN KALKACAK

Son yıllarda site ziyaretlerinde Flash uygulamasının geçerli olabilmesi için kullanıcının izni isteniyordu. Ziyareti sırasında kullanıcı izin verdiği sürece uygulama çalışıyordu. 2020 yılının sonuna kadar söz konusu durumun geçerli olacağını söyleyen yetkililer 2020 yılından sonra Flash uygulamasının tamamen kaldırılacağını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi