2019’da yapılan bir araştırmaya göre her 300 mobil cihazdan birinde yüksek düzeyde tehdit içeren kötü amaçlı yazılım bulunduğu belirtildi. Raporda ayrıca, “Android cihazlar gözlemlenen kötü amaçlı yazılım bulaşmaların %47,15’inden sorumluydu ve iPhone’lar %1’den daha az etkiliydi. Tüm bunları göz önünde bulundurduğunuzda Android’e sahip bir cihaz kullanıyorsanız kesinlikle güvenliğe daha fazla önem vermeniz gerekiyor.

Android ve İos’da mobil cihazınızı korumaya yardımcı olabilecek birçok mobil güvenlik uygulaması vardır. Bununla birlikte, çeşitli özellikleri, arayüzleri ve mobil işletim sistemleri desteği nedeniyle aralarından seçim yapmak oldukça zordur.

Eğer mobil cihazınızda zaman geçirirken daha güvende hissetmek istiyorsanız, güvenlik yazılımının yanı sıra VPN indirmenizi de öneririz. Bunların başında ise NordVPN gelmektedir. Kullanıcılarına tanıdığı 7/24 müşteri desteği, bulundurduğu özellikler ve popülerliğiyle NordVPN, mobil cihazınızın internet dünyasında daha güvenli zaman geçirmenize olanak tanır.

Bu yazımız da, arayüzlerine, güvenlik özelliklerine ve popülerliklerine bağlı olarak en iyi mobil güvenlik uygulamalarını sizler için derledik.

1. Avast Antivirüs

Avast Antivirüs, performansı ve güvenlik özellikleriyle inanılmaz güçlü bir yazılımdır. AV-TEST’e göre, Andorid’de %99,8 oranında kötü amaçlı yazılım algılama oranına sahip.

Uygulama, Premium bir versiyona sahip olmasına rağmen, etkileyici bir dizi ücretsiz özelliğe sahiptir. Örneğin, önemsiz dosyaları temizleyici, size daha fazla depolama alanı sağlamak için kolaylık sağlayabilir. Bunların haricinde, pil optimizasyonu özelliği sayesinde Güç Tasarrufu, Bluetooth ve Wi-Fi özelliklerini anında yöneterek cihazın pil tüketimini azaltır.

2. Kaspersky Antivirüs

Kaspersky, oldukça başarılı bir geçmişe sahiptir. Ücretsiz bir sürüme sahip olan Kaspersky, Avast’ın aksine birçok önemli özelliğe sahiptir. Hırsızlığa Karşı Koruma, cihazınızın kaybolması veya çalınması durumunda temizleme seçenekleri de sunar. Tüm bunların yanı sıra Telefonumu Bul özelliğini de bulundurmaktadır.

Son olarak, oldukça sade bir arayüze sahip olan Kaspersky, diğer tüm özellikleriyle birlikte kullanıcılara oldukça kolay bir kullanım sunmaktadır. Web filtresi sayesinde, internette dolaşırken kötü amaçlı yazılım ve bağlantılardan korunmanızı sağlar.

3. Norton Mobile Security

Norton, güvenlik pazarındaki en popüler yazılımlardan biridir.

AV-TEST tarafından yapılan testlerde %100 kötü amaçlı yazılım algılama oranına sahip olduğu açıklandı.

Arama sonuçlarınızdaki şüpheleri bağlantıları ve web sitelerini takip eden “Güvenli Arama” gibi dikkat çeken özelliklere sahiptir. Bunların yanı sıra hırsızlığa karşı özelliklere de sahip olan yazılım, son bilinen konumu göstererek cihazları takip etmenize olanak tanır.

4. McAfee Mobile Security

McAfee, virüs ve kötü amaçlı yazılım korumasıyla bilinen en başarılı güvenlik yazılımlarından biridir. AV-TEST, tarafından yayınlanan raporlarda %99,1 oranında kötü amaçlı yazılım algılama oranına sahip olduğu belirtildi.

Ücretsiz versiyonu, uzun bir özellik listesine sahiptir ve bu da listedeki diğer güvenlik yazılımlarıyla rekabet içerisinde bulunmasına sebep oluyor. Örneğin, Hırsızlığa Karşı Koruma özelliği üç başarısız parola denemesinden sonra cihazı otomatik olarak kilitler.

Editör: Haber Merkezi