Google'ın müşterilerine ücretsiz bir şekilde sunduğu web site performans analizi Google Analytics'e tüm dünya genelinde ulaşılamadığı iddia ediliyor.

Birçok web site sahibinin verileri takip etmek için kullandığı platforma yaklaşık 30 dakikadır kimse ulaşamıyor. Analytics hesabına giriş yapmak isteyen yayıncılar "500. That's an error. There was an error. Please try again later. That's all we know" yazısıyla karşılaştı".

HATA HALA DEVAM EDİYOR

Binlerce web site yayıncısının saniyelik, dakikalık, saatlik, günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak veri takibi yapmak için kullandığı ve vazgeçilmez kaynakların başında gelen Google Analytics tüm dünya genelinde çöktü. Erişim probleminin kaynağı henüz açıklanmazken sorunun uzun bir süredir devam ettiği gözlemlendi. 

TWİTTER YANGIN YERİ

Google'ın en büyük hizmetlerinden Analytics'e 30 dakikadır ulaşılamamasından sonra web site yayıncıları seslerini twitter üzerinden duyurmaya çalışıyor. Özellikle sorun ekranının fotoğrafını tweetleyen yayıncılar sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Öte yandan bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre Analytics'in kendine gelmeye başladığı ve faaliyete geçtiği ifade edildi.