Son yıllarda sosyal medyanın vazgeçilmezi haline gelen Instagram flaş kararlara imza atmaya devam ediyor. Daha önce bazı ülkelerde beğeni sayısının görüntülenmesini kaldıran uygulama, şimdi de takip sekmesini kaldırdı. Artık kullanıcılar arkadaşlarının ne yaptıklarını göremeyecek

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram ilginç kararlar almaya devam ediyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin anlık olarak fotoğraf paylaştığı, beğeni ve yorum yaptığı ve takip ettiği uygulamada bu hareketler kolayca yapılabiliyor. Ancak Instagram bu hareketlerin kolay görülmesini sağlamak ve hızlı ulaşılabilirlik için tasarlanmış "Takip Sekmesini" tamamen ortadan kaldırdı. Hatta bu yazıyı okuyup instagrama geri dönerseniz takip sekmesinin olmadığını göreceksiniz. 

STALK SEVENLER ÜZGÜN 

Instagram'da saatlerce vakit geçiren kullanıcılar ve stalklamayı ( kimin ne yaptığını araştırmak ) sevenler için uygulamanın getirdiği yeni özellikten dolayı üzüntü duyacak zira "kim kime yorum yapmış, kim kimi takip etmiş, kim kimi beğenmiş" göremeyecek. Alınan bu kararla Instagram kişiye özel bir uygulama haline gelecek. Getirilen bu yenilik üzülenler kadar sevinenleri de beraberinde getirdi. Durumdan memnun olan kullanıcılar başkalarının kendi aktivitelerini ya da kendilerinin başka insanların aktivitelerini görmemeleri gerektiğini savunuyorlar. Öte yandan Instagram belirlediği bazı ülkelerde beğeni sayısının görüntülenmesini de test ediyor.

Editör: Haber Merkezi