Uzun yıllardır Türkiye'de faaliyetlerine devam eden ve internet alemine yön veren İnci Sözlük ile Uludağ Sözlük'ün hisselerinin yüzde 50'si satıldı. Bir süredir eski heyecanından uzak bir görünüm sunan sözlükler, satış işleminin gerçekleşmesinden sonra farklı etkinliklere, oyunlara ve uygulamalara ağırlık verecek. 

Sözlüklerin hissesi, Bursa Merkezli bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı Emin Adanur tarafından satın alındı. Bu satış işleminden sonra kurumsal yapının daha fazla olacağı da konuşuluyor.

BİR DÖNEME DAMGA VURMUŞTU

Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaştığı dönemde popürlerlik kazanan İnci ve Ekşi Sözlük, 2008 ile 2013 yılları arasına adeta damga vurdu. Genellikle Ekşi Sözlük'ün bilgi ağırlıklı yapısından sıkılan yazarların toplandığı İnci Sözlük, televizyon programlarına yaptığı saldırılar ile hafızalara kazındı. Sol frame adındaki bilgi akış bölümünde açılan başlıklara yazarların yorum yapması ve herkes tarafından bu başlıkların görüntülenebilmesi yoğun bir ilgi oluşturmuştu. Hatta bazı zamanlar bu sözlüklere yazar alımı bizzat sözlük yöneticileri tarafından kapatılıyordu. Özellikle ilk dört nesilin popülerlik kazandırdığı İnci Sözlük, bugünlerde ise eski heyecanından uzak bir görüntü sunuyordu. Hisselerin %50 satışı ile birlikte bu platformların daha aktif ve sesini eskisi gibi duyurabilecek bir mecra haline dönmesi öngörülüyor.

10 MİLYON TL

Bursa Merkezli İnşaat Firması'nın yönetim kurulu başkanı Emin Adanur, İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük'ün yarı hissesi için 10 milyon TL ödeme yaptı. Adanur ile birlikte sözlük daha kurumsal bir hale kavuşacak. Öte yandan Adanur'un satın aldığı sözlüklerle birlikte inşaat sektöründe katma değer edeceği de tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi