iPhone telefonların şarjları android cihazlarla değişiklik gösteriyor. Avrupa Komisyonu uzun yıllardır telefonlarda tek tip şarja geçilmesini istiyor. Bu durumun önümüzdeki süreçte iPhone telefon modellerini de etkileyeceği konuşuluyor.

TEK TİP ŞARJ CİHAZI DÖNEMİ

iPhone cihazlarda Lightning portuyla şarj yöntemi kullanılıyor. Andorid cihazlarda ise USB-C girişleri yer alıyor. Sadece telefonlarda değil, artık birçok elektronik cihazda da kullanılan USB-C portu, tek tip olarak Avrupa Komisyonu tarafından onaylanabilir.

TELEFONLARA ŞART GETİRİLEBİLİR

iPhone modellerinde USB-C portuna geçişin uzun süredir konuşulduğu biliniyor. Avrupa Komisyonu’ndan henüz radikal bir karar gelmezken tüm telefonlar için USB-C portu resmiyet kazanırsa iPhone modeller de geçiş yapmak zorunda olacak. Telefonlarda Lİghtning portunu kullanan Apple, bilgisayarlarında ise 2016’dan bu yana USB-C portunu kullanıyor.

Günümüzde sadece 3 farklı şarj cihazı varken geçmişte bu sayı 30’lara ulaşıyordu. Avrupa Parlementosu’nda gidilmesi beklenen yasal değişiklikle bu sayının 1’e inmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi