Bazı şirketler sadece backlink almanın faydalı olduğunu doğru biliyor, lakin nereden ve nasıl faydalı backlink alabilirim  konusunda tereddüt ve bilgi yetersizliği yaşıyor. Bizimle iletişim kuran müşteri adaylarında bunu sıkça görüyoruz. Örneğin arayan kişi çevresinden; “sen makale yazdır, tanıtım yazısı backlink al Google’da üst sıraya çıkarsın” ya da “ben araştırdım backlink alırsak üst sıraya çıkarmışız” gibi duyumlar alıyor. Minzo Medya olarak bizim prensibimiz sadece medya PR hizmeti vererek tanıtım yazısı backlink yayın hizmeti satmak değil. Önceliğimiz müşterilerimizin başarısı ve mutluluğu olduğundan dolayı, bu durum bizleri de en az onlar kadar mutlu ediyor. Biz ilk olarak sadece tanıtım yazısı backlinkin seo da yeterli olmadığını belirterek “Bir seo danışmanınız var mı? Varsa onunla birlikte koordineli çalışmak istediğimizi, yoksa da biz seo hizmeti vermiyoruz, bizim dışımızdan bir ajansla çalışmanızı öneririz bu sizin içinde kalıcı ve uzun vadeli bir başarı getirir” şeklinde muhakkak belirtiyoruz. Minzo’nun maddi odaklı değil de, başarı odaklı çalışma arzusunu gören müşteri adaylarımızın bu konuda oldukça mutlu olduğunu görüyoruz. Minzo’yu belki de diğerlerinden ayıran en önemli özellik bu diyebiliriz. Aslına bakarsak işin özü ve doğrusu da bu. İnternet çağının ve özellikle Google’ın geliştiği şu dönemde sadece tanıtım yazısı backlinki almakla Google’da üst sıra başarısı elde etmek biraz güç.

Çeşitli Kaynaklardan Backlink Almak Faydalı mı? Nerelerden Backlink Almayı Öneriyorsunuz?

Çeşitli kaynaklardan backlink almak tabii ki faydalı. Fakat özellikle ucuz yollu tanıtım yazısı paketi diye tabir edilen hatta ücretsiz şekilde alınan paketlere, bir de ucuz içerik yazdırma seçeneği dahil olunca site başarıdan çok zarar görür. Çalışacağınız sitelerin spam uyarısı almış ya da spamlı site olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bir sitenin spam cezalı olup olmadığını anlamanız için site adını Google’da sorgulamanız gerekir. Eğer site ismi Google’da  çıkmıyorsa ve ziyaretçi trafiği hızlı düşüş sergilemişse bu bir ihtimaldir. Diğer seçenek ise tanıtım yazısı backlink alacağınız sitenin sahibiyle görüşüp bu konuda bilgi alabilirsiniz. Zaten işi bilen site sahibi de böyle bir durumda sitesinde link çıkışı yapmak istemeyecektir.

Çalıştığımız markalara ve danışanlarımıza tanıtım yazısı backlink almadan önce önemli hususları belirtiyoruz. Örneğin; tanıtım yazısı için makale üretirken, firmayı çok fazla tanıtan ve aşırı derecede öven, reklamı ön planda tutan yazılardan uzak durulması ve içeriğin okurların keyifle vakit geçirebileceği yani sıkılmadan okuyabileceği ve bir şeyler öğreneceği formatta olması gerektiğini, içeriklerin görsellerle hatta varsa videolar ile süslenmesinin olumlu bir etken olduğunu söylüyoruz. Okuyucu, okuduğu makaleden faydalandığını görüp keyif aldığında içinde yer alan backlinke tıklayıp sitenizi ziyaret etme olasılığı da artacaktır ve bu da anahtar kelimenizin yükselmesine ekstra olumlu etki ederek size geri dönecektir. Bunları özellikle ifade ediyoruz. Yani tabiri caizse reklam kokan hareketler yapmamak gerekiyor. Yapsak da Google bunu anlıyor.

Bir diğer önemli konuda sektörel backlink almak. Örnek verecek olursak; Sizin teknoloji firması olarak hizmet veren bir web sitesi olduğunuzu varsayalım. Her ne kadar kaliteli, domain puanı yüksek yemek tarifleri ya da kadın moda bloğundan tanıtım yazısı backlinki alsanız da bu durum işinize yaramayacaktır.  Çünkü yemek ve moda sitesi okurları sizin hedef kitleniz olmadığı için fayda beklemekte mümkün olmuyor. En faydalı olacak mecralar benzerlik taşıyan, hedef kitlenin ve anahtar kelimenizin uyumlu olduğu alanda yayın yapan teknoloji blogları, haber sitelerinin teknoloji kategorisi, teknoloji uyumlu kişisel blog siteleri gibi mecralar size olumlu yönde fayda sağlayacaktır.

Alacağınız backlink tanıtım yazısının içine eklenecek şekilde olmalı. Backlink alacağınız sitenin sağ sidebar’ı ya da footer’ı dediğimiz kısımlardan link almanın artık fayda etmediği, birçok seo uzmanının da ortak görüşü. Yıllar önce bu durum tam tersiydi. Footer ve sidebar’dan text formatında backlink almak önemliydi.

İçeriğinizin uzun ve özgün olması büyük önem arz ediyor. Kelime sayısı olarak makale içinde 1 ya da 2 link idealdir. Maliyetten kısmak için 3-4 linkte ekleyenler bir hayli fazla oluyor. En ideali 1 ya da 2. İçerik kısmının ise minimun 500 kelime olmasını öneriyorum. Bu rakam 600 -800 ve 1000 kelimeye kadar çıkabilir. İçeriği görseller ya da video ile zenginleştirmek olumlu etki sağlıyor. Böyle yapmak okuyucuyu o sayfada daha fazla tutacağı için olumlu dönüş alma oranı artmış olacaktır.

Tanıtım yazısı backlink alacağınız sitenin domain rating puanına mutlaka bakın. Ahrefsten bakanlar için site puanının minimum 20-25 ve üzeri olması, sitenin güncel yayın yapması, sidebar ve footer’ı ise backlinkle dolu olmamış olması, sitesinde çok fazla tanıtım yazısı backlink yayınlamayan, birçok ajansın tanıtım yazısı satışına izin verilen ve tanıtım yazılarınızı kısa sürede yayından kaldıracak siteler olmamasına dikkat etmek gerekiyor.  

‘’Ucuz Yollardan Elde Edilmiş Backlink Sizce Fayda Sağlamıyor mu?’’

Karşılaştığımız durumlardan bir tanesi de şirketlerin seo danışmanlarına tanıtım yazısı backlink bütçesi vermeden ya da çok düşük bütçe vererek kısa vaade de başarı bekliyor olması. Biz backlink almadan başarıyı mümkün görüyoruz ama bir o kadar da mümkün görmüyoruz. Google hala özgün, kaliteli, dolu dolu içerik ve doğal yollardan kaliteli tanıtım yazısı backlink üzerine çalışmaya devam ediyor. Böyle durumda backlink almaktan kaçmanın nasıl faydasını görebiliriz ki. Kısacası kaliteli içerik ve backlink seo’nun olmazsa olmazı. Tabii sadece tanıtım yazısı backlink yeterli değil. Diğer sosyal ve dijital medya mecralarını da kullanmak önem arz ediyor.

‘İçerik ve Tanıtım Yazısı Backlink Maliyetinden Kısmak Başarı Getirmiyor’

İçerik ve tanıtım yazısı backlink maliyetinden kısmak maddi yönden yarar sağlasa da bir zaman sonra başarıya ulaşma yolunda negatif sonuçlar getirebiliyor. Bazı seo yapan kişiler ve şirketler, çalışmaya fayda sağlayacak domain otoritesi yüksek ve Google’in kriterine uyan x sitenin tanıtım yazısı backlink yayın ücreti yüksek olmadığı halde yüksek gibi görüp daha ucuz olduğu için farklı x bir siteden backlink almayı tercih ediyor ve bir zaman sonra pişmanlık duydukları durumlar yaşayabiliyorlar. Elimizdeki bütçeyi elbette düşüneceğiz, lakin başarıya giden yolda da fedakârlık yapmak gerekiyor. Tabii burada içerik ve tanıtım yazısı ajansının çözüm ortaklarına hangi web sitesinden backlink almanın fayda sağlayacağı konusunda yönlendirme yapması büyük önem arz ediyor. Kaliteli ve kurumsal anlamda hizmet veren ajanslarla çalışmak sizin başarınıza başarı katacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi