Araç kullanımını kontrol altına alıp güvenlikli giriş çıkış yapmamızı sağlamaktadır. Otopark bariyeri sistemi çoğunlukla site. Alışveriş merkezi, fabrika girişi, etkinlik alanları, hastaneler, kamu kuruluşları otoparklar gibi noktalara yerleştirilerek giriş çıkışlar kontrol altına alınır.

Bariyer sistemleri diğer bazı sistemlerle de entegre çalışmaktadır mesela kumanda tüm site sakinlerine dağıtarak gelen herkesin kendi kapısını açması suretiyle kullanılabilir sitenizdeki sakinler kumanda kullanmak tebliğ ettiler ki bu çok başımıza gelmektedir. Çok daha kullanışlı olan hgs\ogs dediğimiz antenler vasıtası ile araçlarınıza koyduğumuz sticker yani etiketleri tanıyan ve sizi daha bariyere yaklaşmadan 10 metreden tanıyıp açan çok kullanışlı bir sistem.

Yıllar öncesinden kullandığımız girişte kart okutma gibi sistemler çok tercih edilmemektedir kötü hava şartlarında mesela yağmur kar gibi durumlarda insanlar araçlarının camlarını çok fazla açmak istememektedirler bundan dolayı hgs ogs sistemleri piyasada çok daha fazla görmekteyiz.

Otomatik bariyer sistemlerinde insan sağlığı güvenliğinde de çok önemlidir. Otopark bariyeri emniyet fotoselleri bu konuda en önemli üründür bariyerin ana gövdesi ve koyduğumuz karşı çatal ayak arasında birbirini tam karşılıklı şekilde görmesi suretiyle kişi ya da araç kollu bariyer inerken altında geçmek için hareket ederse karşılıklı iki fotoselin aralarındaki lazer kesilmesi sonucunda kişilere zarar gelmeden geri kalkar.

X ray sistemi nedir?

XRAY Cihazı çoğunlukla boy detektörleriyle birlikte kullanılır işin özünde amaçları aynıdır. Çanta, bavul, koli gibi ürünlerin içinde güvenliği tehdit edecek bir obje olup olmadığını bu ürünleri açmadan gösteren ürünün adıdır. Çalışma prensibi şu şekildedir elektrikten aldığı güç ile x-ışını üreten bir x- ray jeneratörüne sahiptir. Çantalarımız tünelin içine girdiğinde cihaz x -ışını üretir ve çantayı delip geçen ışınlar tünelin etrafında bulunan Diyot Detektörlerinden yansıması sonucu görüntüleri oluşturur. Piyasada bulunan farklı tünel ölçüleri şu şekildedir 50(en)30(boy)

65 50 ,80 65,100 80,100,100 olarak birbirinden ayrılır. Piyasada bazı modeller a ve c modelleri olarak ta ikiye ayrılır a ve c arasındaki fark c olan modellerin organik ve inorganik ayrımı yapabilmesidir.

ORGANİK: Atom numarası 1’den 10’a kadar kadar olanlar organik bileşenler olarak adlandırılır ve x ray turuncu renkte gösterilir.  Organik bileşenlere örnek olarak; kâğıt, tekstil ürünleri, tahta ve sudan oluşan cisimleri gösterebiliriz.

İNORGANİK: 18’den büyük atom numarasına sahip olanlar ise inorganik olarak ifade edilir ve mavi renk ile gösterilir.  İnorganik cisimlere örnek olarak titanyum, krom, demir, çelik, kalay, kurşun, bakır, gümüş, altın içeren cisimlerdir.

Emniyet fotoseli ise kolun altında araç varsa onu görür ve kolun araç yahut herhangi bir cismin üstüne kapanmasını engeller. Otopark bariyerinin kollarının teleskopik olması sebebiyle kol uzunlukları ayarlanabilir. Çitli bariyerler ise saçaklı olması sebebiyle sabit 5m olarak ayarlıdırlar. Tüm bariyerler de otomatik kapanma mevcuttur. Kapama süreleri iptal edilebildiği gibi, uzun süreli de yapılabilir.

Mc ve mx bariyerler gösterişli bariyerlerdir. Çalışma prensipleri olarak sessiz ve stabildir. Bu tür bariyerlerin çift olan kolları mevcuttur. Gri- siyah ve kırmızı- siyah renkleri mevcuttur.

Akordeon bariyer bu tür otopark bariyer sürgülü kapılar gibi açılır ve kapanırlar bu bariyerlerin motorlu ve motorsuz versiyonları mevcuttur. Motorlu olanlar kumandalı ve otomatiktir.

Mantar otomatik bariyer bu tür bariyerler zeminin içine gömülerek kullanılırlar. Kullanım anında zeminden çıkarak geçişleri engeller. İzinli geçiş anında ise gömülerek aracın geçişine izin vermektedir.

Road Blocker akordiyon bariyer bu bariyerde mantar türü bariyer gibi zeminden çıkar ve araç geçişlerini engellemektedir. İzin anında tekrar zeminin içine girerek geçişlere izin verir. Zemin boyunca geçişi engeller ve kavisli yapıya sahiptir. Bu sayede zeminle dümdüz olmaktadır.

Otopark bariyeri kendilerine tanımlamış kumandalar ile gelmektedirler. Bu kumandalar kendi ana kartına kadar 20 adet tanımlanabilir. Ekstra kumanda alıcısı takılarak daha fazla kumanda tanımlanabilir ve bu şekilde sistemler Otopark bariyerleri kullanılabilir. Butonlar ile de bariyerler kullanılabilir. Ana kart üzerindeki açma ve kapama fonksiyonları kullanılarak otopark bariyerleri açılıp kapatılabilir ve durdurulabilir.