Sosyal medya düzenlemesi nedir? Son zamanlarda sosyal medya mecraları üzerinden yapılan ahlaksız paylaşımların artmasının ardından sosyal medya düzenlemesi gündeme gelmiş ancak bir süre sonra unutulmuştu. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden sosyal medya düzenlemesini ortaya attı. Vatandaşlar ise sosyal medya düzenlemesi geldi mi? Sosyal medya düzenlemesi içeriği nedir şeklinde soruların cevabını merak ediyor

Sosyal medya düzenlemesi nedir?

Bir süredir Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında yapılan ahlaksız paylaşımların ardından sosyal medya düzenlemesi geleceği konuşulmaya başladı. Son noktayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Bugün açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir.

Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız.Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız." dedi. 

Bu açıklamaların ardından sosyal medya düzenlemesi nedir şeklinde sorular araştırılmaya başlandı. Henüz ilgili konuya dair detaylı bir bilgi yok ancak geçtiğimiz günlerde Fransa'da devreye sokulan sosyal medya düzenlemesine benzer bir program açıklanabilir. Bir diğer görüş ise artık kullanıcıların sosyal medyaya giriş yaparken TC kimlik numaralarıyla bu işlemi yapacağı. 

Fransa'da sosyal medya yasasına göre, küfür, ırkçılık, nefret, din, dil, cinsiyet hedefli hakaret içerikleri 24 saat içinde siliniyor. Terör propagandası içeren paylaşımlar ise 1 saat içinde siliniyor. Kullanıcı 1 yıl hapis ve 15 bin euro cezaya çarptırılıyor .