Udf uzantılı dosyalar, devlet kurumlarında kullanılan bazı doküman uygulamalarına aittir. Udf uzantılı dosyaların bilgisayarda açılabilmesi için Uyap Doküman Editörü programına ihtiyaç duyuluyor. Adalet Bakanlığı veri tabanına kayıtlı dosya sistemi olduğu için sadece kendi uygulaması üzerinden açılabilmektedir. Udf dosyaların Pdf formatına çevrilmesi gerektiğinde, farklı yöntemler kullanılabiliyor. Bu yöntemlerde çoğu zaman internetten çeşitli belge dönüştürücü uygulamalar indirilmektedir.

Uyap Editöründe İşlem Adımları

Bilgisayara, Uyap doküman editörü uygulaması yüklendikten sonra işlem adımlarını takip edenler, belgeyi açabilecek, okuyabilecek ve isterse pdf formatın dönüştürebilecektir. İşlem adımları şöyledir. Eğer udf dosyasını açmak isterseniz ise udf dosyası açma linkine tıklayın.

Udf belgesi, uyap editörü ile birlikte açılır, açmak için udf to pdf linkine tıklayın,
Dosya sekmesi seçilir,
Pdf olarak kaydet seçeneği seçilir,
Dosya kayıt yeri belirlenir ve kaydet yapılır.

Bu işlemler sonunda udf uzantılı dosya pdf olarak kaydedilmiş olar. Pdf olarak kaydedilen dosya tüm bilgisayarlarda açılabilir.

Udf Uzantılı Dosyayı Pdf Formatına Çevirme

Udf, uyap sistemleri üzerinde kullanılan bir dosyadır. Pdf ise günümüzde, kişisel kullanım ya da çeşitli kurumlar tarafından en fazla kullanılan dosya sistemlerinden birisidir. Udf to pdf uygulamaları kullanılarak, bilgisayarda açmak mümkündür. Udf dosyalarının pdf’ye çevrilmesi için şu uygulamalar kullanılabilir.

Uyap editör uygulamasının bilgisayar kurulması,
Portable pdf dönüştürücülerin indirilmesi,
İnternet üzerinden ücretsiz dönüştürme uygulamalarının indirmeden kullanılması,

Uyap editörü indirildiğinde, udf belgesi açılır ve uygulama üzerindeki PDF olarak kaydet seçeneği seçilerek belge dönüştürülmüş olur.

Mobil Cihazlarda Belge Dönüştürme

Akıllı cep telefonları ya da tablet cihazlarında udf uzantılı dosyayı pdf’ye çevirmek isteyenler, Google play ya da App store üzerinden Uyap Doküman Editörünü indirerek işlemlerini yapabilirler.

İnternet Üzerinden Ücretsiz Çevirme

Farklı uzantılardaki dosyaları farklı uzantılara çevirmek isteyenler, arama motorlarına udf to pdf şeklinde yazdıklarında, birçok sayfada bu işlemi yapabileceklerini görebilecektir. İnternet sayfasında açılan ilk bölüme udf dosyası eklenir ve pdf dönüştür seçeneği ile dosyanın dönüştürülmesi, indir butonu ile pdf’ye dönüşen belgenin bilgisayar indirilmesi sağlanır.

Telefonlarda Belge Çevirme

Udf uzantılı belgelerin pdf ya da farklı uzantılara çevirme işlemleri, akıllı cep telefonları üzerinden de yapılabiliyor. Telefonun işletim sistemine göre uyumlu dönüştürücü programlar indirilerek, işlemler hemen yapılabilir. En güvenilir ve iyi dönüştürme uygulaması, Uyap dosya editörüdür. Telefonlara indirilerek, uygulama üzerindeki seçenekler kullanılır ve dosya çevirme işlemleri hemen yapılır. Telefonlarda dönüştürücü uygulama açıldığında, göz at bölümünden udf belgesi seçilir. Daha sonra sağ üst taraftaki 3 nokta ile pdf kayıt yeri ve pdf olarak kaydet seçeneği ile işlemler tamamlanır.

Udf Dosyaları Online Nasıl Açılır?

Adalet Bakanlığının veri tabanı uygulaması olan Uyap bilgi işlem sistemi üzerinden oluşturulan metin belgeleri kaydedildiğinde udf uzantısı ile kaydedilir. Uyap dosya editörü yüklü olmayan bilgisayarlarda bu belge açılamayacaktır. Bilgisayarı ya da mobil cihazlarına, uyap dosya editörünü indirenler udf uzantılı dosyaları açabilecek, farklı uzantılarda kaydedebilecektir. Şuan için ise online bir yöntem bulunmamaktadır.

Kaynak: https://webhakim.com/

Editör: Haber Merkezi