Pandemi sürecinde evde geçirilen sürenin artması; sosyal alışkanlıkların ve dolayısıyla tüketici davranışlarının değişmesi, iş modellerinin de değişmesini beraberinde getiriyor. Daha çok içerik tüketen ve özellikle video içeriklere ilgi gösteren tüketicilere ulaşmanın en etkili yolunun, Youtube olduğunu ifade eden Çağdaş Işıl, bu alanda öne çıkmanın püf noktalarını aktarıyor.

Anlatımlı Videolar Önemli

Türkiye’de sosyal medya kullanıcısı 54 milyona yaklaşırken, en çok kullanılan sosyal medya platformunun ilk sırasında, Youtube olduğunu belirten Çağdaş Işıl; işletme hesabıyla oluşturulan Youtube kanalının, sürekli güncel tutulmasının ve aktif olarak içerik paylaşılmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Çağdaş Işıl; tüketiciyi bilgilendiren, aynı zamanda ürünlerin detaylı tanıtılabildiği anlatımlı videoların, kullanıcı yorumlarının, üretim süreçleri hakkında yayınlanan videoların, tüketiciye ulaşmasındaki anahtar roller olduğuna dikkat çekiyor.

Tüketiciyle İletişim Sürdürülmeli

Tüketicilerin satın almadan önce, ürün değerlendirmelerini okuduğunu, özellikle videolu anlatımlara ilgi gösterdiğini ifade eden Çağdaş Işıl, tüketiciyle iletişimi sürdürmek için video altına gelen yorumların da titizlikle takip edilmesini tavsiye ediyor.

Böylece pandemi dönemini evde anlatımlı videolarla daha verimli olabileceğini söyleyen Çağdaş Işıl, ilgi çekici videolarla, evde oturan izleyiciye de kolaylıkla hitap edilebileceğinin altını çiziyor.
 


 

Editör: Haber Merkezi