Dünyanın ve son açıklanan rakamlara göre Türkiye’nin en çok kullanılan uygulaması WhatsApp’a yeni ve şaşırtıcı özellikler geldi. İOS ve Android işletim sistemleri için gelen bu son güncellemede “Kendini İmha Eden Mesajlar” ve istenmeyen gruplara girmemek için “Grup Gizlilik Ayarları” güncellemeleri dikkat çekti. Şu anda hala daha test edilen ve tarihi açıklanmayan yeni güncellemede testlerde bir son çıkmazsa en yakın zamanda kullanıcılar bu özelliklere kavuşmuş olacak. Online yazışma ve arama programı WhatsApp’ın daha iyi bir deneyim ve kullanımı kolaylaştırmak adına eklediği yeni özellikler şöyle;

KARANLIK MOD

Daha çok arayüzü siyah bir fonda isteyenler için opsiyonel bir özellik.

GİZLİLİK

Daha kişisel ve isteğe yönelik bir profil oluşturmayı sağlayan bu özellikte kullanıcılar sessize aldığı kişilerin durumlarını da görmeyecek. Ayrıca “Grup Gizlilik Ayarları” eklentisi sayesinde kullanıcı sadece istediği gruba dahil olabilir.  Ayrıca bu güncellemede kendini imha eden mesajlar özelliğini kullanabileceksiniz.

YENİ LOGO ANİMASYONU

Birçok popüler uygulamada olduğu gibi (Twitter, Skype) “Splash Screen” özelliği artık WhatsApp’a da geliyor. Uygulama başlatıldığında, ekranda öncelikle bir logo belirecek.

Editör: Haber Merkezi