Wikipedia açıldı mı? Türkiye'de uzun süredir erişime kapalı olan internet sitesi Wikipedia için Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Peki Wikipedia açıldı mı? Wikipedia ne zaman açılacak?

Tüm dillerde yayın yapan ücretsiz ansiklopedi ağı Wikipedia son dakika haberi ile yeniden erişime açılacak mı? Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia internet sitesine erişimin engellenmesi sebebiyle ifade özgürlüğünün ihlaline karar verdi. AYM'nin bu kararının ardından Wikipedia ne zaman açılacak sorusu da gündeme geldi. 

WİKİPEDİA AÇILDI MI? 

Wikipedia açıldı mı? Türkiye'de bir süredir yayın yasağına maruz kalan Wikipedia internet sitesi AYM'nin aldığı ifade özgürlüğünün ihlali kararına göre yeniden erişime açılacak. Bu haberin ardından vatandaşlar Wikipedia ne zaman açılacak sorusunun yanıtını aramaya başladı. Mahkemenin aldığı bu karara göre Wikipedia kısa süre içerisinde yayında olacak.

Wikipedia Açıldı Mı

WİKİPEDİA NİYE YASAKLANDI?

Türkiye'nin istediği bazı içeriklerin kaldırılmaması üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sitenin koruma altına alınması nedeniyle 2017 yılında engellemeye karar vermişti. AYM alınan bu kararı bozdu. 

Türkiye'nin Wikipedia'dan dört talepte bulunduğu ancak Amerika merkezli kuruluşun bunlara yanıt vermemesi üzerine erişim engeli konulduğu söylendi. Türkiye, Wikipedia'dan ülke içerisinde temsilcilik açması, uluslararası hukuka uygun davranması, mahkeme kararlarını uygulamaları ve Türkiye'ye yapılan karartma operasyonlarının bir parçası olmamasını talep etti.  Dört talebin yerine getirilmesi ve içeriklerin kaldırılması durumunda sitenin yeniden erişime açılacağı belirtildi.

VİKİPEDİ NEDİR?

Kullanıcıları tarafından ortaklaşa bir şekilde içeriklerin hazırlandığı, her dilde yayın yapan ücretsiz bir ansiklopedi ağıdır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır. Kurucusu ise Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales'dir 

Editör: Haber Merkezi