Ocak 2011’de yerli otomobil için çağrı yapan Erdoğan’ın bu isteği için ilk somut adımlar 2017 yılında Beştepe’de atılmış ve 5 firma kamuoyuna tanıtılmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan ve yerli otomobili üretecek olan yerli ortak girişim grubu ‘5 Babayiğit’, Anadolu Grubu, BMC, Kök Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’den oluşuyordu.

Projeyle ilgili ilk prototiplerin 2019’da, ticari hale gelecek otomobil ise 2021’den itibaren üretilmeye başlanması planlanmıştı.

PROJEDEN ÇEKİLDİ

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’ndaki şirketlerden birisi olan Kök Holding, Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın talebiyle projeden çekildiğini duyurdu. Kıraç, talebini doğrudan TOGG Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na iletti.

NEDENİ BİLİNMİYOR

Kök Holding'in neden projeden çekilmek istediği ise henüz bilinmiyor. Ancak firmanın pek çok alanda tecrübesinin bulunduğu, bu nedenle yerli otomobil projesinin zarar göreceği söyleniyor. Yerli otomobil projesine ilişkin TOGG Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun açıklama yapması bekleniyor. Kök Holding'in yerine geçecek şirket ise henüz belli değil. 

Editör: Haber Merkezi