Peygamber Efendimiz bir keresinde minbere çıkarken;

Bir adım çıktı,

“Amin...”; bir adım daha çıktı, “Amin...”; bir adım daha çıktı, “Amin...” dedi.

Hutbesi bittikten sonra:

“Ya Resûlallah! Minbere çıktığınız zaman amin dediniz, her adımınızda bunu neden söylediniz”, diyerek sebebini sordular.

Buyurdu ki; “Cebrail (sav) üç dua etti, ben de onlara amin dedim,’’ dedi.

Birisi; Cebrail (a.s.); “Annesine, babasına veya sadece onlardan birine ulaşmış bir evlat, onlara güzel hizmet edip, onların hayır duasını alıp, cenneti kazanamadıysa ona yazıklar olsun, burnu yerde sürtünsün!” dedi, ben de amin dedim.

İkincisi; Cebrail: “Sen peygamber olarak, bir insanın yanında anıldığın zaman, sana salat-ü selam getirmezse; ona yazıklar olsun!.. Onun burnu yere sürünsün!” dedi. Ben de ona amin dedim.

Üçüncüsü; Cebrail: “Ramazana eriştiği halde bir insan, buna ramazanın feyzinden, bereketinden istifade edememiş, Ramazan gelmiş geçmiş de hala Allah’ın mağfiret ettiği bir kul olamamışsa, Allah’ın affını, mağfiretini kazanamamışsa; yazıklar olsun o kula!.. Burnu yerde sürtsün!”’ diye dua etti.

Ben de ona amin dedim buyurdu. (Buhari)

Allah Rızasını Kazanmanın En Hızlı Yolu... İmam Cafer Sadık (a.s): ‘’Ana babaya iyilik etmek kulun Allah’ı iyi tanıdığının göstergesidir.

Zira kulu Allah’ın rızasına en çabuk ulaştıracak ameli Allah rızası için Müslüman ana babaya hürmet etmesidir.’’

Arşın Gölgesinde... İmam Cafer Sadık (a.s): ‘’Hz. Musa (a.s) Yüce Rabbi’yle münacat ederken, Allah’ın Arşı’nın altında bir kişiyi görünce; ‘’Ey Rabbim! Arş’ının gölgelediği bu adam kimdir’’.. diye sorunca şöyle buyurdu;

‘’Bu adam dünyada ana babasına iyilik eden ve söz taşımayan birisi idi!’’

Hz. Resulullah (s.a.v): ‘’İki yıllık mesafeyi yürüme durumunda olsan bile yürü ve ana babana iyilik et; bir yıllık mesafeyi yürüme durumunda olsan bile yürü ve sılayı rahimde bulun.’’

Ömrü Uzatır,

Rızkı Artırır...

Hz. Resulullah (s.a.v): ‘’Kim örünün uzatılmasını ve rızkının artırılmasını istiyorsa, ana babasına iyilik etsin ve sılayı rahimde bulunsun.’’