Otomasyon alanındaki son gelişmeler IoT çözümlerini öne çıkarmaya başladı. IoT çözümleri azalttığı maliyetlerle birlikte, endüstri sektörünün verimliliğinde önemli olmaya başlıyor.

Emrah Mercan ve Burak Polat tarafından 2016 yılında kurulan Skysens’in teknolojisi özellikle batarya ile uzun süre çalışması gereken nesnelerin interneti uygulamalarının tamamına servis verebiliyor. Bu teknoloji ile hem kablosuz iletişim teknolojisi sağlayıcısı olarak çeşitli telekom ve teknoloji şirketlerine, hem de sensörleri de dahil ettiği uçtan uca paket çözümler ile restoranlardan enerji şirketlerine kadar geniş bir yelpazede müşterilere çözüm sunabiliyor.

İstanbul havalimanı referans olacak

Kendi geliştirdiği özel teknolojisi ile kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, akıllı şehirler, akıllı şebekeler, akıllı binalar, hastaneler, stadyumlar, kampüsler, havaalanları gibi çok farklı alanlarda uygulama yapıyor. Endüstriyel mekanları dakikalar içinde akıllı alanlara dönüştüren Skysens’in yeni projesi ise İstanbul Havalimanı,dünyada IoT altyapısı ile kurulan ilk havalimanı oldu. Geçtiğimiz hafta bir araya geldiğimiz Skysens Kurucu CEO’su Burak Polat, “Skysens olarak kablosuz iletişim için bir donanım ve hizmet girişimi olarak düşük enerjili geniş ağ teknolojisi LPWA (‘Low Power Wide Area‘) temelli ürünler üretiyoruz. Takip edilecek altyapıların hem iç hem de dış ortamlarda bulunması ve toplam alanın geniş olduğu durumlarda, uzun mesafelerde kesintisiz çalışma kabiliyeti sunarak Wi-Fi ya da Bluetooth gibi teknolojilerin bir adım önüne geçiyoruz” dedi.

İzmir Ege Teknopark merkezli Skysens, ACT Ventures Partners’tan 680 bin avroluk yatırım da aldı. Girişim ilk satışını ise 2016 yılında Türkiye’den 16 bin kilometre uzaktaki Cook Adaları’na yapmıştı.