Dini geleneğimizde ayrı bir önem atfedilen üç aylardan Şaban ayının ortasına ulaşmak demek, çok yakında ayların sultanı Ramazan'a kavuşmak demek.

Evet bu buluşmanın müjdesini derinden dillendiren Berat geliyor.

Bu geceye mağfiret gecesi de denmiştir. Çünkü bu gecede pek çok kimseyi Cenabı Hakkın affedeceği Peygamberimiz tarafından bildirilmiştir.  Peygamberimiz bu geceyi ibadet ile geçirmiştir.

Leyle İ Berat! Nefsimizi sigaya çekmek için büyük bir fırsat. Hesap günü gelmeden önce kendi elimizde kendi yakamızdan tuttuğumuz, Münker Nekir misali kendimize hesap sorduğumuz, vicdan terazisinde amellerimizi tarttığımız ölçü ve takdir gecesi eylemeli bu geceyi.

Amel çokluğuna itibar olmaz, kulundan Haliki hoşlanmayınca, deyip rekatların sayısını değil, ihlasını, huşusunu artırma gayretiyle, bir kez Allah dese aşk ile lisan

külür cümle günah misli hazan'' mısraının dile getirdiği hakikatle  şükür secdesine varmalı, affa mazhar olmuş kul olarak secdelerden kalkmalı bu gece...

Biz Ortadoğu Gazetesi çalışanları olarak din ve müslüman kardeşlerimizin Berat kandillerini tebrik ediyoruz. Cenabı Hak, ülkemizi şu içinde bulunduğumuz sıkıntılardan muhafaza eylesin.

Hadis: Şu üç özellik kimde bulunursa imanın zevkini tadar.

Allah ve Resulünü, herkesten ve her şeyden fazla sevmek, sevdiği kişiyi Allah için sevmek, ateşe atılmayı istemediği gibi küfre dönüşü de o denli istememek. (Buhari)

Ayet: Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir. Şeytanın onlara söz vermesi aldatmadan başka bir şey değildir. (Nisa; 4/120)

******

15 Mart: Büyük Selçuklu Sultanı Melikah tarafından hazırlanan Celali Takvimi kullanmaya başladı.

17 Mart Kocakarı soğukları (Berdel-Acuz, Eyyamı Husum sonu''.