Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan eski TBMM Başkanı ve AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konusuna da değinen Arınç, 2019 yılındaki yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

2019 yılındaki İBB seçimlerinin yenilenmesine karşı çıktığını belirten Arınç, "Kimin önüne farklı şekilde geçerseniz onu büyütmüş olursunuz. 18 bin oy farkıyla kazanmış bir insanı 850 bin oy farkıyla kazanmış insan hale getirirsiniz. Bunu yapmayın diye yalvardım. Belki sakalım yok diye dinlemiyorlar ama sakallı insanların da sözlerinin çok dikkate alındığını göremiyorum son zamanlarda" dedi.

HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Arınç "Milli Nizam Partisi kapatıldı, MSP kapatıldı. Arkadan Refah Partisi birinci partiyken kapatıldı. Fazilet'i de kapattılar. Utanmadılar AK Parti'yi de kapatmak istediler. Aklımız fikrimiz düşüncemiz ne yaptık da bizi kapatmak istediler. Hukuken karşılığı yok. Ama muvaffak olamadılar. 1 oy farkıyla kapatılmaktan para cezasıyla kurtulduk. Bu kadar partisi kapatılmış bir insan parti kapatmaya sıcak bakabilir mi, bakmaz. Bu şu demek değil; biz 2010 referandumda Cumhurbaşkanımızın güzel düşüncesiyle artık bundan sonra Türkiye parti kapatmak ayıbından kurtulsun diye teklif sunduk. O tarihte partinin adı BDP'ydi. Girmediler, girselerdi oylanacak, kabul edilecek ve referanduma gidilecek." dedi.

İddianameyi okuduğunu belirten Arınç "İlgililerle görüştüm. Bizim hakkımızda açılan davaya benzemiyor. AK Parti hakkına açılan dava sadece sosyal medyada birkaç haberden ibaretti. Burada delilli, ispatlı ve itiraflı birtakım suçlar anlatılmış. Bunların esasen bir kısmı cezaevinde. Yani bağırmışlar sanki 'gel beni kapat' diye. Burada hukuken kapatılabilir. Bunların zaten korkusu yok. Bunlarda harf kalmadı. Önemli olan o tabanı sahiplenebilmek. O taban onları sahiplendiği müddetçe böyle bir parti siyasette devam edecek demektir. AYM elbette hukuken düşünecek. Birileri ertesi gün kapatılsın, ikinci gün kapatılsın diyor. AYM bunlara uymadı. Bunların hepsinin belli süreci var. Siyasi olarak kapatıldığı zaman HDP bundan bir şey kaybetmez. Yedek partileri hazırdır. Artık Türkiye bunu kaldıramaz. Hayır kapatılır diyenlere, doğru kapatılabilir ama AYM bu kararda bazı şeyleri dikkate alır diye düşünüyorum. HDP'yi çok sevdiğimden, savunduğumdan değil. Siyasi sonuçları itibariyle bir fayda sağlamayacak diye düşünüyorum. AK Parti olarak bizim de partimize el konulmuştu. Bu kapatılacağı anlamına gelmez." diye konuştu.