Güneş'te meydana gelen patlama, ABD'nin Charlotte kentinde son 20 yılın en güçlüsü olarak kaydedilen jeomanyetik fırtınaya neden oldu. Bu nedenle ortaya çıkan Kuzey Işıkları, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde de görüldü.Güneş'te 10 Mayıs'ta güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu meydana gelen manyetik fırtınadan kaynaklı, dünyanın birçok yerinde kutup ışıkları ortaya çıktı.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, Güneş yüzeyindeki patlamalardan dolayı 2005'ten bu yana ilk kez bu şiddette "Jeomanyetik Fırtına" görüldüğü belirtildi.Bilim insanları, bu tür şiddetli güneş fırtınalarının nadir olduğunu ve genellikle Güneş aktivitesinin en yüksek olduğu dönemlerde gerçekleştiğini aktarıyor.

Şiddetli fırtına büyük olasılıkla 2 gün içinde dünyayı etkisi altına alacak. Fırtınanın iletişimi olumsuz yönde etkileyebileceği, elektrik şebekesini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak bozabileceği bildiriliyor.

Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu Kuzey Işıkları da ortaya çıktı.

İngiltere, İrlanda, Rusya ve Slovakya'da gibi ülkelerde görülen Kuzey Işıkları, Türkiye'de ise Trabzon'un Ortahisar ilçesinde görüldü.

Bilim insanları  Ay'da mağara bulunduğunu doğruladı! Bilim insanları Ay'da mağara bulunduğunu doğruladı!

 Trabzon'da vatandaşlar Kuzey Işıklarını izlemek için sahile koştu
Trabzon
Slovakya
Slovakya
New York
New York
Hollanda
Hollanda
Danimarka
Danimarka
Çekya
Çekya
Editör: Nehir Durdağı